”Kuba lever och gör motstånd!” En miljon underskrifter mot USA:s blockad av Kuba!

"Kuba lever och gör motstånd!"

En miljon underskrifter mot USA:s blockad av Kuba!

En kampanj har dragits igång i Latinamerika för att samla namnunderskrifter mot inkluderandet av Kuba över länder som USA påstår stöder terrorism. Anklagelsen är totalt grundlös, vilket även Kubakännare och myndighetspersoner i USA medger. Också vi européer kan underteckna uppropet! Se länken längst ner. 

Sociala organisationer i Latinamerika och Karibien lanserar en internationell kampanj med namnet ”Kuba lever och gör motstånd!” för att kräva att USA:s president tar bort Kuba från den ökända listan över länder som stöder terrorism.

Amerikas Fackliga Samorganisation, São Paulo Forum, Internationella Folkförsamlingen, Kontinentala dagen för demokrati och mot nyliberalism, Kvinnornas Världsmarsch, ALBA Movimientos, La Via Campesina och Latinamerikanska och Karibiska Kontinentala Nätverket leder uppropet.

I uppropet erinras om att i mer än 60 år har ”USA:s regering främjat en fientlig politik mot Kuba med en tydlig politisk avsikt att isolera det kubanska folket genom en grym och omänsklig blockad”.

De fördömer att ”mitt under pandemin försökte Trump-administrationen att ytterligare skada den kubanska ekonomin, inte bara genom att förstärka blockaden med 243 nya sanktioner, utan också genom att inkludera Kuba på listan över statliga sponsorer av terrorism”.

De fokuserar på det faktum att ”denna beteckning har hindrat Kuba från att genomföra transaktioner med hjälp av internationella banksystem och i slutändan förvärva nödvändiga varor på den internationella marknaden, såsom bränsle, livsmedel, byggmaterial, hygienprodukter och medicin”.

Kampanjen fokuserar på att fråga USA:s nuvarande president ”varför han fortsätter att stödja denna fördärvliga Trump-politik – tror han verkligen att Kuba är en statlig sponsor av terrorism?”

Organisatörerna tror att ”internationella påtryckningar och kunskap om sanningen om konsekvenserna kan sätta stopp för dessa åtgärder”.

Kampanjen ”Cuba Lives and Resists!” vill ”nå mer än en miljon underskrifter för att kräva av den nuvarande USA-regeringen att Kuba utesluts från listan över statliga sponsorer av terrorism och att blockaden, som förkastas av hela det internationella samfundet, ovillkorligen upphävs.”

Du kan skriva under petitionen här: https://www.letcubalive.info/sign-on

Cubadebate 230811 (ZT)

¡Cuba vive y resiste! Un millón de firmas para sacar a Cuba de lista de terroristas

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!  

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72