Kuba utklassar USA i basketball!

Foto från matchen: Calixto Llanes, JIT

Kuba utklassar USA i basketball!

Det kubanska basketlandslaget besegrade USA med 81-67 i den andra matchen mellan de två lagen i kvalet till Copa America 2025. Från första stund kontrollerade det kubanska landslaget matchen med ett dynamiskt spel med snabba omställningar och mycket defensiv press på en motståndare som försökte utnyttja perimeterskyttet och bara uppnådde en effektivitet på sex procent.

Pedro Bombino var poängbäst för kubanerna med 19 poäng och fem returer, medan Jayce Jhonson var poängbäst för nordborna med nio poäng och 10 returer i det som var den andra matchen mellan de två, efter USA:s 100-79-seger hemma den 22:a.

 

Vid detta tillfälle spelade det kubanska laget matchen trots att fyra av dess spelare nekats visum av USA, bland dem Bombino, som var den mest framstående spelaren i förra duellen som hölls på Ciudad Deportiva Coliseum, Havanna.

Kubas president, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, lyckönskade den kubanska segern på X: ”Historiskt, sensationellt, hoppfullt! Vårt folk firar det kubanska basketlagets seger över USA i kvalet till America’s Cup 2025. Vårt lag har inte vunnit mot amerikanerna sedan 1971. Ja, vi kan!” skrev presidenten.

Båda lagen leder nu kvalgrupp D med tre poäng efter första och andra omgången, med Bahamas på tredje plats med två poäng och Puerto Rico på fjärde plats med en poäng.

Cubadebate 240225 (ZT)

¡Histórico! Cuba vence a Estados Unidos en segundo partido clasificatorio para la Copa América de 2025

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72