Kubanska läkare i utomlands ser på sitt uppdrag

Läkarna Herrera och Garcia på sitt andra utlandsuppdrag. Förra gången mot ebola i Afrika, nu i Italien. Foto: författaren på Facebook

Kubansk läkare meddelar

Läkaren Rubén Carballo Herrera, som arbetar i den kubanska medicinbrigaden ”Henry Reeve” i Lombardiet, Italien lämnar följande meddelande: ”Här går allt som det ska. Antalet fall minskar. Vid min sida har jag ständigt Carlos Garcia, från Caibarién. Det är den andra striden som vi utkämpar tillsammans. Förra gången mot ebola i Guinea Conakry och nu i Crema, Lombardiet, Italien.

Vi är övertygade om att vi kommer att lyckas denna gång också och kommer att kunna återvända till fosterlandet med samma tillfredsställande känsla av att ha fullföljt vår uppgift. Hälsningar och tusen tack för att ni följer oss.”

#CubaSalva #AplausosPorLaVida #CubaEsSalud #FuerzaCuba #FuerzaMundo

200407

En kubansk läkare svarar på frågor om sitt arbete i utlandet mot coronapandemin:

Vi gör det inte för att visa något för världen. Men vi vill att världen ska veta vilka vi är. Vi är kubanska läkare som är i frontlinjen i kampen, i bekämpandet av COVID 19. Vi gör det av kärlek till vår profession, vi gör det av övertygelse, vi gör det för att vi är kubaner, vi gör det på grund av kärlek till livet, vi gör det för att vi vill, vi gör det för att vi vågar, vi gör det helt enkelt för att det handlar om FOSTERLANDET ELLER DÖDEN! Men viktigast är att alla vet att vi kommer att segra!

Kubansk läkare på FB 200325

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0