Kubanskt pris till författaren Alice Walker

Den US-amerikanska författaren Alice Walker, hennes dotter och Abel Prieto. Foto: A. Prieto

Kubanskt pris till författaren Alice Walker

Under en ceremoni i Casa de Las Américas dekorerades Alice Walker, den nordamerikanska intellektuella författaren av essäer och texter som ”The Colour Purple”.

Kubas kulturminister, Alpidio Alonso Grau, dekorerade på onsdagen Alice Walker med Haydeé Santamaría-orden, som ett erkännande av hennes arbete som förespråkare för medborgerliga rättigheter för människor av afrikansk härkomst.

Evenemanget ägde rum i närvaro av ordföranden för Casa de Las Américas, Abel Prieto Jiménez, och den kubanska kulturministern, Alpidio Alonso Grau, som ett erkännande av de stärkta personliga banden mellan USA och Kuba.

Den kubanska poeten, essäisten och översättaren Nancy Morejón betonade den US-amerikanska författarens avtryck på den karibiska öns litteratur och lyfte fram hennes arbete för att försvara rättvisan på nationell och internationell nivå.

Alice Walker förklarade att hon var mycket glad över erkännandet, som i sin tur är en hyllning till Fidel Castro och andra kubanska kämpar.

I delegationen ingår den amerikanske poeten, aktivisten och affärsmannen Andy Shallal, som informerades om vad denna kulturinstitution gör för att främja sociokulturella processer i regionen.

Telesur 240131 (ZT)

Escritora Alice Walker recibe Orden Haydeé Santamaría

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72