Nicolás Maduro: ”2019 ska vi övervinna blockaden mot vår ekonomi”

Foto: Granma

I en tv-sänd intervju av den spanska journalisten Ignacio Ramonet, påminde Venezuelas president Nicolás Maduro om att han har kallat oppositionen till dialog vid mer än 400 tillfällen och att han fortfarande är öppen för den möjligheten.

 

”Jag har kallat till dialog över 400 gånger, och jag står fast vid det. För alla delar av oppositionen som vill prata, håller jag mina armar öppna, ett öppet sinne, och är redo att samtala om landets framtid,” sa han.

”Jag tror att förr snarare än senare kommer en politisk och mångsidig dialog att äga rum i Venezuela, med alla politiska och ideologiska krafter från oppositionen. Jag tror på det, och jag kommer att arbeta för att i Venezuela 2019 få till stånd en dialog, en fruktbar politisk dialog som jag hoppas ska göra det möjligt att återuppbygga en politisk opposition som landet behöver för att uppnå lugn och ro, för att uppnå fred,” sade Maduro.

President Maduro påpekade att det inte har varit möjligt att genomföra en dialog som leder till resultat, eftersom oppositionen sönderfallit på grund av sitt ”beroende av Washington och Bogotá”.

”Det är egentligen ingen nationell opposition; all politik gällande nationella intressen, från en tanke, en nationell doktrin, är finansierad, underhållen och styrd, som om de vore drönare, från Bogotá, från Washington, och detta har kommit att splittra dem, för de tänker inte själva, har inte kapacitet att fatta beslut,” betonade han.

Dessutom sade statschefen att Venezuela behöver en seriös politisk opposition för att fortsätta växa och utvecklas som land.

2019 kommer att vara ett år för fred, ekonomisk återhämtning och kamp mot korruption, sa Venezuelas ledare Nicolás Maduro i sitt nyårstal till det venezolanska folket.

Maduro redogjorde för de sociala framsteg som regeringen uppnått i under 2018. Bland annat fördelades mer än 120 miljoner Clap (lådor med kraftigt subventionerade basvaror) till venezolanska familjer. Antalet pensionärer som fått stöd uppgick till 4,3 miljoner, och mer än 6 miljoner familjer. Och så den historiska milstolpen: 2,5 miljoner bostäder som delats ut sedan projektet skapades av president Chávez 2011.

Slutligen tillkännagav han att under 2019 kommer två historiska händelser att firas: striden om Boyacá och Simón Bolívars tal I Angostura.

Cubainformacion 190102

`En 2019 venceremos bloqueo a nuestra economía´:Nicolás Maduro en entrevista a Ignacio Ramonet