Nu hotar Trump anfalla Nicaragua

Todd Robinson, utsedd av Trump som USA:s specialansvarige för Centralamerika

TEGUCIGALPA / 2019-03-19 / Washington upprepar nu Trumps bevingade ord: ”USA utesluter inte någon aktion, inte heller en militär aktion”. Men nu handlar det inte om Venezuela utan om Nicaragua, 130 000 kvadratkilometer, drygt en fjärdedel av Sveriges yta, med en befolkning på mindre än 6,4 miljoner invånare.

Det var Todd Robinson, utsedd av Trump som USA:s specialansvarige för Centralamerika som på en presskonferens i Madrid fällde orden: ”Det går inte att utesluta några alternativ”! Och journalisterna kablade omedelbart ut sin logiska slutsats; hot om en militär invasion i likhet med hotet mot Venezuela.

Robinson har utbildats på CIA:s plantskola på Georgetown-universitetet, även om det formellt ägs av den katolska jesuitorden i USA. Den här mannen var USA-ambassadens chargé d’affaires i Caracas fram till den 22 maj 2018, två dagar efter presidentvalet i Venezuela, som USA vägrade att erkänna eftersom Vita Huset hade en helt annan politisk agenda för Venezuela där president Nicolás Maduro inte fanns eller finns med.

Därför blev Robinson utkastad av Maduro som en konsekvens av att USA inte erkände den sittande presidenten.

DET ÄR MED ANDRA ORD en rejält i konspirativa statskupper erfaren ”diplomat” som nu ska bli den kraftlösa nicaraguanska oppositionens främsta stöd för att få till en ”regimförändring” i Nicaragua. Det är ju exakt vad Trumps högra hand, krigshetsaren John Bolton, uppgav till den högerextrema kubansk-venezuelanska kolonin i Miami tidigare i år: ”First we take Caracas, then we take Managua and Havana”! Med andra ord, vi ska störta ”Tyranniets Trojka”.

För den totalt kraftlösa oppositionen i Nicaragua låter det som en dröm som kan gå i uppfyllelse.

I lördags hade oppositionsalliansen kallat till demonstrationer över hela Nicaragua. Men det dök bara upp ett par hundra personer i huvudstaden Managua. Frustrerade över det politiska fiaskot attackerade de då vanliga nicaraguaner på köpcentret Metrocentro. Den internationella pressen fick sina bilder som kablades ut över hela världen och den internationella opinionen fick, som under hela 2018, en totalt förvrängd bild av vad som verkligen hände.

Men det var och är dessa ”källor” som oppositionen och Vita Huset och EU behövde och behöver för att fatta beslut om nya sanktioner som nu till och med kryddas med militära hot.

DEN SVARTE ”DIPLOMATEN” Todd Robinson föddes 1963, mitt under raslagarnas bekämpande i USA. De ”vita” krafter som rasisten Donald Trump representerar borde vara ett hinder för en intelligent universitetsutbildad som Robinson. Men han är vad den förre svarte vietnamdesertören Sherman Adams, som fick politisk asyl i Sverige, sammanfattade Richard Nixons utnämning 1970 av en svart ambassadör i Sverige, Jerome Holland, mitt under Vietnamkriget, en ”HOUSENIGGER”! Värderingen låg i hur slavarna var uppdelade mellan de som levde i herrskapets hus och som oftast betraktades som ’stövelslickare’ och de slavar som arbetade på fälten och som sov i barackerna.

Det är uppenbart att Trumpadministrationen accelererar för att göra sin ”bakgård” helt fri från alla slags vänster- eller revolutionära krafter. Stella Calloni, argentinsk författare och reporter i Centralamerika under de väpnade konflikternas 1970- och 80-tal, varnar för att USA förbereder en ny ”Operation Condor”, där en hel generation i Argentina ”försvann”, torterades och mördades under 70-talet i en plan skisserad av dåtidens John Bolton, Henry Kissinger.

DET ÄR I DET LJUSET VI ska se den brasilianske fascistiske presidenten Jair Bolsonaros besök i USA just nu. Han blev den förste som genomförde ett ”studiebesök” på CIA:s högkvarter, en händelse som ALDRIG tidigare inträffat med en statschef. Trump behöver en person med Bolsonaros meritlista som kan komma att fungera som de paramilitära grupperna vanligtvis gör när de begår ”det Smutsiga Krigets” alla djävulska brott.

Robinson, som hade samtal med den spanska s-regeringen, uppgav att USA stöder dialogen i Nicaragua men kräver ett frisläppande av alla de terrorister som brände kroppar, begick mord, tortyr och försvinnande för att de med våld skulle störta den folkvalda regeringen och upprätta en regering som USA accepterar.

DET IRONISKA ÄR ATT DENNE tjänstvillige Robinson kräver att nyval, fria och rättvisa, ska genomföras i Nicaragua, ett krav som bryter mot alla slags internationella avtal och konventioner och som bekräftar att Trumpadministrationen tror att den själv är en Världssheriff.

Dessutom genomfördes ett regionval på Atlantkusten den 3 mars och Robinson och Co bör kanske tona ner sitt krav på nyval för det kan gå som det gick på just Atlantkusten, där sandinisterna aldrig har haft sitt starkaste fäste men där de vann med 55 procent, både i norr som i den södra delen av denna del av Nicaragua.

Robinson konspirerar vidare och berättade i Madrid att han samarbetar intimt med flera västländer, såväl europeiska som asiatiska, för att ”försvara de mänskliga rättigheterna som den enda acceptabla vägen mot demokrati, och hållbar ekonomisk utveckling”.

HANS REPUBLIKANSKA PARTIKOLLEGA Eliana Ros Lehtinen uppgav dagen innan att USA har stoppat lån och krediter i flera internationella finansorgan till ett värde av åtta miljarder dollar, motsvarande 70 miljarder svenska kronor. Den ekonomiska strypsnaran dras med andra ord åt om de sex miljonerna nicaraguaner när nu USA börjat tillämpa sin ”Nica.Act”, som betyder just det, att USA, överallt där de har inflytande i internationella finansorgan så som Världsbanken eller FMI, ska lägga in sitt veto mot lån och krediter till det fattiga men stolta Nicaragua.

OCH ÄN EN GÅNG BEGÅR KRIGSHETSARNA i USA ett grovt misstag om de tror att Sandinos söner och döttrar frivilligt kommer att kapitulera i händelse av en USA-intervention av Nicaragua. De sociala nätverken fylls nu med indignerade proklamationer från sandinister i alla åldrar som med beslutsamhet säger till ’El Gringo’:

”Sandino kastade ut er en gång tidigare. Pröva oss och ni ska gå samma öde till mötes som Marinsoldaterna 1934”!

Dick Emanuelsson 190319

 

EEUU dice que también considera la opción militar contra Nicaragua