Nytt attentat mot Venezuelas energiförsörjning

Första bilderna från attentatet mot oljedepån vid Orinocofloden.

USAs senator Marco Rubio och oppositionsmannen Juan Guaidó anklagas för detta nya misslyckade attentat mot Venezuela.

Samtidigt som man firar att elektriciteten och vattenförsörjningen återupprättats i Venezuela genomfördes ett nytt attentat mot landet. Denna gång var målet installationerna i oljebältet vid Orinocofloden, informerade oljeministern Manuel Quevedo på Twitter.

Trots att Quevedo inte gav närmare detaljer beträffande skadorna så la han ansvaret för händelserna på USA-senatorn Marco Rubio och oppositionens Juan Guaidó. Fyra oljecisterner ska ha satts i brand, men hittills utan att någon människa kommit till skada.

På Twitter anklagade oljeministern ordagrant: ”Jänkarna vill inte ha ekonomiskt utbyte; de begärde äganderätt över oljefälten. För venezolanerna hyser de förakt!!!”

Sedan torsdag 7 mars har Venezuela varit måltavla för en rad cyberattacker mot kontrollsystemet för vattenkraftverket El Guri. Den bolivarianska regeringen försäkrade att sabotagets genomfördes med teknologi som endast USAs regering har tillgång till, för att orsaka strömavbrott i hela landet och därigenom framkalla irritation och förvärra stämningen bland venezolanerna gentemot president Nicolás Maduro.

teleSUR 190314

Nuevo atentado contra instalaciones energéticas de Venezuela