På Jordens Dag: Palestina i Kubas solidariska hjärta

Demonstration för Palestina i Havanna. Foto: Telesur

På Jordens Dag: Palestina i Kubas solidariska hjärta

”Så länge det palestinska landet fortsätter att lida martyrdöden, förblöda och förstöras till grunden av den israeliska ockupantens hat, kan vi inte tröttna på att fördöma brottet och uppmana det internationella samfundet”, sade på X Miguel Díaz-Canel Bermúdez, förste sekreterare i partiets centralkommitté och republikens president.

Statschefen förenade å Kubas vägnar sin röst med i stort sett hela världen, som kräver ett slut på folkmordet i Gazaremsan, i samband med Palestinska Jordens Dag,

Solidaritet visades i trädgårdarna vid Kubanska institutet för vänskap med folken, ICAP; med framstående konstnärers penslar på en väggmålning utanför Guido Fuentes grundskola i Vedado; i Jaramillo Productive Pole Local Development Project, i Havannakommunen La Lisa, där bondekvinnor tillsammans med sina familjer krävde fred i detta sedan länge lidande land, som sedan den 7 oktober förra året har varit ett offer för sionistiskt barbari.

På uppmaning av den kubanska avdelningen av World March of Women, väntade deltagarna, vid 12-tiden, för att förena sina röster av solidaritet med andra åtgärder som genomfördes i världen i det exakta ögonblicket och fördöma det brott mot mänskligheten som den israeliska regeringen begår.

”Vi måste fördöma detta fruktansvärda brott på alla möjliga sätt”, sade Gerardo Hernández Nordelo, nationell samordnare för Kommittéerna för Revolutionens Försvar, CDR. Palestinska studenter på Kuba deltog i det rättvisa kravet.

Granma 240401 (ZT)

Palestine from the chest of Cuba in solidarity

För att kunna upprätthålla Svensk-Kubanskas solidaritets- och opinionsarbete behöver vi få in minst 150 000 kr under året till vår Kampfond. Om du har möjlighet, ge ett bidrag!

HÄV BLOCKADEN OCH TERRORSTÄMPLINGEN AV KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72