Sångerskan Norah Jones ser fram emot att resa till Kuba

Norah Jones, North Sea Jazz 2010. Foto: Wikimedia Commons

Sångerskan Norah Jones ser fram emot att resa till Kuba

Sångerskan, låtskrivaren, pianisten och skådespelerskan Norah Jones, USA, sade idag att hon ser fram emot sin första resa till Kuba i februari nästa år, som en del av ett kultur- och utbildningsutbyte.

”Jag ser fram emot att lära mig mer om landets rika musikarv och dela med mig av min musik med två konserter på det historiska Teatro Martí den 17 och 18 februari”, sade Jones när hon tillkännagav detta på sociala medier.

Programmet den 15–19 februari, som marknadsförs under namnet Norah Jones: Vive en La Habana Four Days and Nights of Music and Adventure, kommer också att innehålla en masterclass av Jones för studenter vid Instituto Superior de Artes (ISA) i den kubanska huvudstaden.

Man bjuder också in till ”en konsert med den legendariska kubanska musikgruppen Síntesis på Fábrica De Arte” och till ”en konsert med Alain Pérez, ledare för Kubas viktigaste salsaband”.

Som förklaring till förslaget påminde webbplatsen norahinhavana.com om att individuella resor och turism till Kuba är förbjuden på grund av den ekonomiska, kommersiella och finansiella blockad som USAs regering införde mot landet för mer än 60 år sedan.

Men ”gruppresor för utbildnings- och kulturutbyte är tillåtna”, sade hon.

Indira Fajardo, ordförande för Kubas musikinstitut, sade nyligen i en intervju med Prensa Latina att ingen blockad kan förstöra den kulturella bro som förbinder de två länderna.

Jones, som föddes i New York den 30 mars 1979 och vars musik kombinerar element från jazz, blues, soul, country och pop, har vunnit nio Grammys och sålt mer än 40 miljoner skivor.

CubaSí 231107 / cv

Läs mer om henne på https://www.norahjones.com

Cantante estadounidense Norah Jones emocionada por viaje a Cuba