Solidaritet med Kuba och Venezuela i Ukraina

Foto: Vyacheslav Karpenko - Cubainformación

Den primitiva absurda logiken hos USAs senatorer och regering att upprätthålla blockaden mot Kuba och förvänta sig att kubanerna ska acceptera något förslag från USA. De tror att om blockaden är etablerad kan USA vänta tills kubanerna accepterar de mest förödmjukande villkor. Senatorerna och regeringen i USA kan inte förstå att medan de torterar någon med en blockad, kan ingen vara intresserad av att lyssna på något villkor eller förslag som kommer från bödeln.

En liknande situation kan observeras i Venezuela där USA plågar med hot, terrorism och blockad, och samtidigt förväntar sig att Venezuelas folk ska acceptera alla de barbariska förslag som USA kommer med, t.o.m. införandet av en ny Somoza eller Batista. Och det är inte så att det inte finns någon logik i USAs agerande, men det visar på arrogansen i deras vedervärdiga handlingar.

Även enligt USAs ”ekonomiska uppskattningar” är varje kula i en lejd mördares eller terrorists vapen, liksom varje dollar i en gansgsters ficka, en del av USAs ekonomi.

Medborgare i Ukraina fördömer dessa handlingar av USA, fördömer användningen av ekonomiska relationer som hot, gangsterfasoner, sanktioner, terrorism, folkmord och blockader.

Den 17 mars 2019 hölls ett gemensamt möte med Stoppa blockaden mot Kuba, Vänskapsförbundet Ukraina-Kuba och den offentliga organisationen Soviet Center i den ukrainska staden Dnepropetrovsk. Efter mötet skickades hyllningar och solidaritetshälsningar och fullt stöd till Kubas folk och revolutionära regering för dess försvar av freden i regionen.

I Kiev genomfördes samma dag en demonstration framför USAs ambassad till stöd för Nicolás Maduro, och med krav på fred i Latinamerika och en omedelbar tillämpning av FNs resolution A/RES/73/8 om att häva blockaden mot Kuba.

Cubainformacion 190321

Ucrania: acciones contra el bloqueo a Cuba en Dnepropetrovsk y Kiev