Svensk latinamerikakorrespondent hyllas av president

Dick Emanuelsson tar emot utmärkelsen av Honduras´ president Xiomara Castro. (Skärmdump La Tribuna).

Svensk-Kubanska Föreningen gratulerar Dick Emanuelsson –

hyllas av Honduras president

Dick Emanuelsson, som ofta medverkar på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida, vår tidskrift KUBA och föreläst på våra möten,  dekorerades tillsammans med sju andra journalister med den journalistiska utmärkelsen ”Mártires de La Resistencia” (Motståndsfrontens Martyrer) i onsdags. Honduras´ president Xiomara Castros stod som värd. Ceremonin att leddes av president Castro och ägde rum med start klockan 11:00 i presidentpalatset.

Utmärkelsen delas ut för journalisternas arbete under och efter den militära statskuppen den 28 juni 2009 i den centralamerikanska nationen. Dick kunde bevaka statskuppen från första början och gjorde massvis med intervjuer som resulterade i fyra helsidor i Flamman.

De åtta journalisterna består, förutom av Dick Emanuelsson, av en argentinare, en colombian och fem honduraner. Alla representerar olika nyhetsmedier.

Stort grattis Dick! Och också till de andra som modigt rapporterat om kuppen och militärens våld. Många vänsterjournalister och aktivister mördades under juntans tid vid makten. 

Från rapporteringen i pressen i Honduras

23056 Zoltan Tiroler

Realizan homenaje a periodistas en Honduras

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande, samma pg och Swish som ovan)