Ungdomsdelegation från USA välkomnas

USA - KUBA
Foto: Prensa Latina

Ungdomsdelegation från USA välkomnas

Kubas president Miguel Díaz-Canel välkomnade i dag en delegation med 150 unga ledare från sociala organisationer i USA som kommer att delta i firandet av Första maj.

Han välkomnade delegationen via sitt Twitter-konto och betonade att den karibiska nationen välkomnar dem med öppna armar, trots varubrist och svårigheter.

”Vi tror på det mångkulturella och solidariska nordamerikanska folket, som respekterar och förstår oss; det är det ni representerar. Vi ses den 1 maj”, kommenterade presidenten.

Delegationen kommer att ha ett fullspäckat program fram till den 3 maj, med början i morgon på Casa de las Américas med en paneldiskussion om mänskliga rättigheter på Kuba.

Därefter kommer de bland annat att besöka den latinamerikanska medicinska skolan ELAM, stadsdelar i förändring i huvudstaden, vetenskapliga institutioner och Fidel Castro-centret, som bevarar arvet efter den kubanska revolutionens historiska ledare.

De kommer också att besöka Santa Clara i provinsen Villa Clara, cirka 280 kilometer öster om Havanna, där de kommer att träffa ungdomar och hedra minnet av den argentinsk-kubanske gerillakämpen Ernesto Che Guevara och hans kamrater i mausoleet där deras kvarlevor vilar.

När de återvänder till Havanna kommer gruppen att delta i firandet av Internationella arbetardagen och den 2 maj i ett möte för solidaritet med Kuba i Kongresspalatset.

Prensa Latina 230425 /cv

Saluda Díaz-Canel llegada a Cuba de delegación de jóvenes de EEUU