USA frustrerat över Kubas framgångar mot Covid

Kubas uppsökande verksamhet är en av orsakerna bakom den låga smittspridningen

USA-administrationens frustration över Kubas framgångar i kampen mot Covid-19

Carlos Fernandez på Kubas UD anser att USA administrationens förnyade attacker på Kuba verkar vara motiverade av frustration över Kubas framgångar i kampen mot Covid-19.

Diplomaten twittrade att den vikt som USA:s UD och anti-kubanska politiker lägger vid att straffa Kuba verkar vara motiverade av ”det frustrerande faktum att vi [Kuba] är i färd med att ha tagit kontroll över pandemin.”

Fernandez betonade att Kubas positiva resultat har uppnåtts trots Trump-administrationens många ansträngningar att förstöra det. I motsats till Kuba, skriver han, är Covid-19 utom kontroll i USA, där kanske så många som 200 000 personer har dött framme i september.

Medan pandemin sprider sig i USA så förbereder Kuba sig för återhämtningsfasen. Det kan ske tack vare landets hälsovårdssystem som är fokuserad på att rädda liv. Också den bioteknologiska industrin är inriktat på att skydda hälsa och arbetar inte för profit som i USA.

Det har gjort det möjligt för Kuba att ”på ett bra sätt genomföra regeringens åtgärder i kombination med ett ansvarigt agerande från folk inför pandemin”, sa utrikesminister Bruno Rodriguez.

Kubas ministerråd godkände i onsdags en plan utformad för en gradvis återgång till det normala. Detaljer för schemat för återgången presenteras på torsdag i radio och TV.

Cuba Inside the World 200611

 

US aggression against Cuba: frustration over success against Covid-19.

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72