USA ger grönt ljus för att störta Venezuelas regering

TEGUCIGALPA / 2017-07-11 / USA har gått från att utfärda uttalanden om dialog till direkta uppmaningar om att störta den folkvalda regeringen Nicolas Maduro i Venezuela. – Jag uppmanar Venezuelas militärer att störta Nicolas Maduro! Om Nicolas Maduro friger sina politiska fångar, kommer jag förhandla för honom om fri lejd ut från Venezuela.

Så uttryckte sig Amiral Kurt W. Tidd, befälhavare för USA:s Sydkommando (USSOUTHCOM) den 8 april 2017 i en videofilm [1]:

Med all rätt betraktade inte bara regeringen Maduro Tidds direkta uppmaning till en militärkupp, även Latinamerikas folk blev grymt varse om att ”Imperialismen är ingen Papperstiger”.

USA leder oppositionen i Venezuela
Framträdandet från det militära Sydkommandots högste chef, som kan ses och höras på följande video, illustrerar och bekräftar samtidigt USA:s avgörande roll och inblandning i den venezuelanska extrema högeroppositionens 100 dagars försök att störta regeringen. Oppositionsledarna har sedan länge begärt USA:s direkta stöd för att störta Maduro.

I den manual oppositionen följer eskalerar den varje dag terrormetoderna för att skapa det kaos som är nödvändigt för att förklara Venezuela som en stat i förfall, inkapabel att fullfölja sina nationella och internationella åtaganden. I det läget träder OAS, de Amerikanska Staternas Organisation in och fattar beslut om den ”Demokratiska Chartan”. Hittills har USA och dess lydstater som Colombia, Argentina, Mexiko eller Peru inte lyckats få den 2/3-majoritet som behövs för att utfärda Chartan, mycket tack vare de karibiska staterna och ALBA-gruppen.

Det var därför som Amiral Kurt Walter Tidd främst vände sig till dessa karibiska stater i sitt framträdande den 8 april:

Läs hela artikeln här:
http://dickema.blogspot.se/2017/07/usa-ger-gront-ljus-att-storta.html?spref=fb

Dick Emanuelsson 170711