USA pekar ut Kuba och Venezuela som ”fiender”

"Det fascistiska Förenta Staternas inblandning i den fria världen tar aldrig slut"

USA:s Energidepartement betecknar Kuba och Venezuela som ”fiender”

”Utifrån sig själv dömer man andra”, och USA tror/ försöker inbilla oss att till exempel Kuba skulle vilja slå ut elnätet i USA. Inga sådana försök, inga intrång, inget sabotage, ingen inblandning har utförts av Kuba mot USA under 60 år av socialistiskt styre. På andra hållet är det betydligt allvarligare: USA har utfört mängder med sabotageaktioner, spridit sjukdomar, sprängt bomber, invaderat, mördat och tagit livet av flera tusen kubaner under samma period.

USA:s Energidepartement har kommit fram till att Kuba och Venezuela är ”utländska fiender” som kan tänkas angripa elnätet i USA, rapporterar Miami Herald. Tillkännagivandet kom då Energidepartementet ska implementera Trumps presidentorder som ska garantera USA:s elförsörjning. Det ska säkras från ”illasinnade aktiviteter” från utländska aktörer och Energidepartementet har beordrats att identifiera dessa aktörer.

I dokumentet som Energidepartementet publicerade i fredags, identifierade det Kuba, Venezuela, Kina, Iran och Nordkorea på en ”aktuell lista av utländska fiender”, definierade som utländska stater och aktörer som är ”långsiktigt engagerade i ett uppträdande som är signifikativt fientligt mot USA:s nationella säkerhet”. Detta tillkännagivande kommer efter att USA:s Utrikesdepartement 13 maj lade till Kuba på listan över länder som inte fullt ut samarbetar med USA mot terrorism.

Cuba Central Team (USA) 200710

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72