USA-senatorer tar sig rätten att tillrättavisa Mexikos president

Marco Rubio, en av senatorerna som kritiserar Mexiko

Det är inte okontroversiellt när politiker i andra länder lägger sig i ett lands politik. Politiker i USA har dock inga sådana betänkligheter. Två av de mest fanatiska högerextremisterna i USA:s senat, Rubio och Scott, går till attack mot grannlandet Mexikos president. Rubio och Scott har, förutom korruption, gjort sig kända för sin blodtörstighet mot alla som inte följer påbuden från Miami och Washington. 

USA-senatorer tar sig rätten att tillrättavisa Mexikos president

I onsdags kritiserade senatorerna Marco Rubio och Rick Scott från Florida president Andrés Manuel López Obrador i Mexiko för att ha varit värd för Kubas president Miguel-Diaz Canel i samband med firandet av Mexikos självständighetsdag. Senatorerna kritiserade också att Venezuelas president Nicolas Maduro var med på CELACS:s toppmöte i Mexiko. Rubio och Scott pekar på att Maduro väntar på åtal från USA:s justitiedepartement för påstådda konspirationer i droghandel med kokain till USA.

Senatorerna kritiserade också Mexikos president för att legitimera en ”anti-demokratisk regim”, med referens till Kuba och slog fast att ”Vi hoppas att ditt beslut att ta emot knarkdiktatorn Nicolas Maduro och den kubanska diktaturens marionett Miguel Diaz-Canel inte är karaktäristiskt för ditt lands principer av respekt för demokrati och frihet.”

Cuba Central Team 211001

SOLIDARITET!

HÄV BLOCKADEN! EN MILJON KANYLER TILL KUBA!

Nu driver vi kampanjen ”en miljon kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0