USA-senatorer vill återuppliva programmet för att locka kubanska läkare att hoppa av

Fernández de Cossío. Foto: ACN

Chefen för det kubanska utrikesdepartementets USA-avdelning, Carlos Fernández de Cossío, fördömde på fredagen USA-kongressens införande av en resurs för att återaktivera ett program som syftar till kompetensflykt ellerbrain drainav Kubas läkare.

Fernández de Cossío reagerade på sitt Twitter-konto mot initiativet, som presenterades i går av senatorerna Robert Menéndez (Demokrat, New Jersey) och Marco Rubio (Republikan, Florida). De båda står bakom en lång rad anti-kubanska kampanjer och aktioner.

”Deras maktlösa agg mot Kuba är gränslöst. Då de inte kan förhindra den erkända professionella och mänskliga utvecklingen, kvaliteten på vår baseball och landets investeringspotential, vill Bob Menéndez och Rubio återinföra programmet för att locka till sig kubanska läkare,” sa Fernández de Cossío.

Med sitt initiativ försöker de amerikanska senatorerna återinföra USAs program för att uppmuntra kubanska läkare som arbetar i andra länder att hoppa av sina uppdrag. Planen mot Kuba, kallad Cuban Medical Professional Parole Program, var i kraft 2006-2017, när det upphävdes av dåvarande president Barack Obama, under processen av närmande mellan våra länder.

Granma 190111

Senadores anticubanos pretenden reactivar robo de cerebros desde EE. UU.