USA:s Sydkommando: Latinamerikas rikedomar är våra!

USA:s Sydkommando om varför Latinamerika är så viktigt

(Video nedan)

I en öppenhjärtlig intervju med ”Atlantic Council”, (som för övrigt får skattepengar från Sverige), är chefen för USA:s Sydkommando tydlig med varför Latinamerika är så viktigt för USA. För att parafrasera en tidigare utrikesminister i USA: ”Oljan är för viktig för att de oljerika länderna ska få besluta över den.” Och nu: ”Latinamerikas tillgångar är för värdefulla för att latinamerikanerna ska få bestämma över dem.”

Chefen för USA:s Sydkommando, general Laura Richardson, förklarade i veckan i ett samtal med tankesmedjan Atlantic Council varför Washington är så intresserat av Latinamerika.

”Varför är denna region viktig? Med alla sina rika resurser och sällsynta jordartsmetaller, du har litiumtriangeln som numera är nödvändig för teknologin. 60 procent av världens litium finns i litiumtriangeln Argentina, Bolivia, Chile.”

Enligt den militära chefen är en annan viktig anledning koncentrationen av ”världens största reserver av olja inklusive de som upptäckts utanför Guyana för drygt ett år sedan. Till det kommer Venezuelas resurser med olja, koppar och guld”, fortsätter generalen och framhåller också vikten av Amazonas, ”världens lungor”.

Dessutom ”har vi 31 procent av världens sötvatten i denna region” och hon sammanfattar att det återstår ”mycket att göra i denna viktiga region” för USA.

USA:s flotta i Karibiska Havet

”Det har mycket att göra med den nationella säkerheten och vi måste påbörja spelet”, påpekar hon.

Karta på Latinamerika och USA:s statskupper. ”Spelet” har pågått länge.

Med syftning på den nationella säkerheten nämnde Ricchardson ”vår fiende nummer två” i Latinamerika, ”Ryssland”. Det då Kuba, Venezuela och Nicaragua har relationer med Moskva, vilket de enligt Sydkommandot inte får ha då det sägs hota USA:s säkerhet. [USA:s fiende nummer ett är numera Kina].

Cubadebate 230121

Jefa del Comando Sur de EEUU confiesa qué busca su país en América Latina

På video: https://originarios.ar/nota/817/?fbclid=IwAR2AofAxJTNEsQsPrbHf8LJxeeev8wImafZ4oO_VMq5_nSFG-eNH0FrnELk

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72