Venezuela avslöjar USA-planer på militär aggression

Venezuelas vicepresident Delcy Rodríguez fördömde på måndagen att regeringarna i USA, Colombia och Brasilien utarbetar en plan för ett militärt ingripande mot det sydamerikanska landet.

”Tjänstemän från USA, Colombia och Brasilien som konspirerar för att medelst militärt våld ignorera folkets vilja i Venezuela begår brott mot mänskligheten och är internationellt ansvariga! Detsamma gäller de venezolaner som är delaktiga i detta brott”, skrev Rodríguez på Twitter.

I en efterföljande tweet uppmanade den venezolanska vicepresidenten det internationella samfundet att vara uppmärksamt på den militära aktion som dessa länder försöker genomföra mot den sydamerikanska nationen.

Rodríguez uttalande följer på anmärkningar från Venezuelas FN-ambassadör, Samuel Moncada, om ett möte den 10 april mellan en grupp tjänstemän från USA, Colombia, Brasilien, privata företag och venezolanska medborgare för att främja ett krig mot det sydamerikanska landet.

Moncadas anklagelse stöds av publiceringen av den amerikanske journalisten Max Blumenthal på GrayZone-portalen den 14 april, där Blumenthal avslöjade att ett hemligt möte hållits den 10 april, med deltagande av cirka 40 personer, bland dem rådgivare till Trump om Venezuela, liksom tjänstemän, diplomater och militärer från USA och Sydamerika.

Efter att ha avslöjat detta möte sa Moncada att tjänstemän från USA, Colombia och Brasilien inte offentligen erkänner sitt deltagande i det kriminella mötet. ”Men deras engagemang för kriget är tydligt i titeln på inbjudan,” skrev han på Twitter.

teleSUR 190415

Venezuela denuncia plan de agresión militar al país orquestado en EE.UU.

US Military Attack on Venezuela Mulled by Top Trump Advisors and Latin American Officials at Private DC Meeting