Venezuelas opposition tigger om militär invasion från USA

Venezuelas opposition, som inte tror att de kan vinna demokratiska val, ber om militär intervention från Trump.

Några timmar innan Trump utlöste de senaste bombningarna av Syrien, mötte USA:s vicepresident Mike Pence fyra av ledarna för oppositionen i Venezuela. En av dem, den efterlyste brottslingen Antonio Ledezema, krävde uttryckligen en intervention av sitt land.

Rubrikerna i internationell press förhärligade detta möte mellan kriminella: ”Pence lovar att stödja oppositionen i Kuba och Venezuela vid sitt besök i Lima”, kan vi läsa på t.ex. spanska TV:s hemsida.

Medierna nämnde löftet från Pence om att ge 16 miljoner dollar i ”humanitär hjälp” till de ”venezolanska politiska flyktingarna” i Colombia och Brasilien. Ett dubbelt bedrägeri då denna migration från Venezuela är ekonomisk och en stor del av problemen beror på sanktioner och ekonomisk blockad från USA. En blockad som de fyra venezolanska oppositionella, märkligt nog, vill  förstärka ytterligare.

Denna underdånighet inför USA förklarar att, trots alla de svåra ekonomiska problemen i Venezuela, så har chavismen stärkts bland befolkningen och styr idag i 19 av de 23 delstaterna i landet. En stor del av venezolanerna inser att de blivit gisslan för denna opposition som stöder sanktioner och ekonomisk krigföring mot dem. Samtidigt säger denna opposition i internationellt sammanhang att de vill ha en ”humanitär lösning”.

Och medierna vidarebefordrar deras skamliga agenda.

Cubainformacion.tv 180427

http://www.cubainformacion.tv/index.php/objetivo-falsimedia/78921-el-burro-con-orejeras-oposicion-venezolana-pide-una-intervencion-de-eeuu