Vittnesmål från kubanska i Palestina

Kubas flagga vid demonstrationer i Palestina

Vittnesmål från Danys Rivera Paredes, kubanska som bor i Palestina:

Jag vill tacka alla familjemedlemmar och vänner som skrivit och är oroliga för oss. Ja, jag bor i Palestina, bara 13 km från Jerusalem. Mina barn, som är läkare, är upptagna av att ta hand om skadade. Mosi jobbar i operationssalen på sjukhuset i Hebron och Abdel arbetar på ett mobilt sjukhus som ger första hjälpen där det sker sammanstötningar. Omar är just nu och ger blod. Men vi mår efter omständigheterna väl.

Just nu är det inga sammanstötningar inne i städerna på Västbanken, där Ramallah min stad, ligger. Sammandrabbningarna sker vid alla de kontrollplatser/ check points som finns vid alla in- och utfarter till städerna. Det är också mycket farligt att resa mellan olika orter eftersom bosättare och den israeliska armén (”världens mest humanitära armé” enligt dem själva) attackerar bilar med palestinska registreringsskyltar. Men det är klart, israelerna är skyddade av världens mäktigaste och ”demokratiska” makt och kan göra vad som faller dem in. Efter att ha babblat ”terroristerna bla bla bla” får dessa rasistiska övermänniskor stöd av de stora medierna, dessa som tror sig vara vikingar, de får stöd från predikanter i evangeliska kyrkor, från de som tittar åt andra hållet för att känna frid med sig själva.

Idag har nio ungdomar på Västbanken mördats av israeliska krypskyttar, beväpnade med de mest sofistikerade vapnen. Men det är i Gaza som situationen är katastrofal. På bara tre dagar har 122 människor massakrerats, av dem 31 barn och 20 kvinnor. Det utan att nämna alla skadade. Katastrofen drabbar höghus med bostäder, infrastruktur osv. Fruktansvärt!

Men här känner människorna, trots förödelse och död, att de kämpar och gör motstånd för sin värdighet.  

Jag ber till Gud att de mäktiga stoppar denna massaker. För att det ska ske är det nödvändigt att människor som har någon medmänsklighet tvingar sina politiker att agera och kräver av sina regeringar ett omedelbart stopp på de urskillningslösa bombningarna som drabbar ett helt folk.

En stor kram till er alla. #FreePalestine #GazaUnderAttack

Jag vill offentligt tacka Kubas ambassadör i Egypten, Tania Aguiar och konsuln, som tog direkt kontakt med oss kubaner som bor här för att förhöra sig om vår situation och ge oss sitt stöd. Tack.

 Kubas och Palestinas flaggor sida vid sida

En liten flicka räddas ur rasmassorna efter en israelisk bombning i Gaza

Cubadebate 210517

Testimonio de cubana residente en Palestina

HÄV BLOCKADEN! KANYLER TILL KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Nu driver vi kampanjen ”Kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72