2024-04-26 Malmö. ”Kuba och Palestina -Revolution, Seger och Solidaritet”

Demonstration i Havanna till stöd för Palestina. Foto: Abel Padrón Padilla

Malmö, Sofielunds Folkets Hus

Fredag 26 april kl.18.00

”Kuba och Palestina -Revolution, Seger och Solidaritet”

Musik

Quiz

Lotteri

Mat och dryck

Traditionsenligt kommer Svensk-Kubanska föreningen i Malmö att uppmärksamma årsdagen av den första segern mot imperialismen i Amerika – dagen då den unga kubanska revolutionen slog tillbaka ett invasionsförsök från USA i april 1961 i Grisbukten.

I år har vi valt temat ”Kuba och Palestina -Revolution, Seger och Solidaritet” för att också uppmärksamma den solidaritet som den kubanska revolutionen visat den palestinska befrielsekampen.

Kuba och Palestina är två nationer som under årtionden utsatts för imperialismens attacker, blockader och mord. Men på samma sätt som Israel och USA år efter år sluter upp bakom de folkrättsvidriga blockaderna mot Kuba såväl som Gaza, så sluter Kuba upp bakom Palestina.

Från deltagande i Oktoberkriget mot Israel 1973 till att från 2005 ha ge stipendier åt hundratals palestinska ungdomar från Gaza och Västbanken för att gratis studera medicin på Kuba. Under kvällen kommer vi att bjuda på musik från Latinamerika och Palestina, quiz, lotteri och servering av mat och dryck till solidariska priser.

Välkomna!