Anhängare till kravallerna i Nicaragua angriper meningsmotståndare i Sverige

Anonyma anhängare till kravallerna i Nicaragua kastar masken och angriper meningsmotståndare i Sverige

I en hotfull video av anhängare till högerns studenter i Nicaragua hängs nicaraguaner och anhängare till sandinisterna ut med bild och namn. I filmen som kallas ”Sapos de Europa, paddor i Europa namnges och förolämpas en rad personer i Stockholm som motståndare till studenterna i Nicaragua. De flesta beskrivs som fyllon, obildade som inte kan läsa eller skriva, psykiskt sjuka, slavar till Nicaraguas ambassad, trashankar och kvinnor beskrivs i termer som: hon får orgasm varje gång hon ser Ortega i tv, och liknande. Även medlemmar i VFSN hängs ut som motståndare mot studenterna. Videon visar vilka som i själva verket är sjuka och i kommentarfältet i en av spridningarna skriver en nicaraguan som säger sig stödja protesterna:

” … Ta av era anonyma masker och diskutera sakligt, utan personangrepp. Fy fan vad ni bara förstör. Det räcker med allt det här hetsandet. Det räcker med allt hat och våld. Det räcker med alla hundratusen Nicaraguaner som dött i alla dessa krig. Vi behöver inte mer hat och våld nicaraguaner emellan. Det räcker. Sluta bara…”

Videon sprids på Facebook och är delvis tagen under mötet med de två studenterna från Nicaragua i Solidaritetshuset. Jag undviker att lämna länk av säkerhetsskäl för personer som pekas ut i videon. De som har gjort filmen och de som sprider den kommer att polisanmälas.

Achim Rödner 180605