Attentatet mot Maduro och medierna. Mer om terroristkommandot och deras uppbackare. Och ”politiska strutsar”.

USA, Colombia och andra högerkrafter pekas ut av de tillfångatagna attentatsmännen

”Attentat” i Frankrike, ”påstått attentat” i Venezuela – ”Terrorist” i Madrid, ”rebell” i Caracas

När det genomförs attentat brukar nyhetsbyråer och medier troget återge den version som respektive regering ger. Det gäller dock uppenbarligen inte Venezuela.

Vid ett försök till mord på den valde presidenten Nicolas Maduro kallas det istället för ”ett förmodat attentat” eller ”en incident med drönare”. Gärningsmännen kallas inte terrorister utan för en ”grupp rebeller”. Och pressen ägnar utrymme till ”tvivel och oklara punkter i den officiella versionen” som pekar på ett hypotetiskt ”iscensättande” eller ”självarrangerat attentat”. Detta är ett sätt för bolagsmedierna att ursäkta och förlåta terrorism.

Samma medier som talar om en ”flyktingkris” från Venezuela till Colombia gör sig till megafoner för regeringen i Colombia och utrycker bekymmer för ”den enorma krisen i Venezuela”. Märkligt nog har samma medier aldrig kallat det för ett problem eller kris att det finns fler än fem miljoner colombianer som bor i Venezuela.

Och idag, efter fredsavtalet mellan FARC-gerillan och Colombias regering, så fördömer FN:s flyktingorgan UNHCR att bara hittills i år har 19 000 människor tvingats fly på grund av våld i Colombia, fler än under hela 2017. Det är inget som intresserar bolagsmedierna. Inte heller att 123 försvarare av mänskliga rättigheter mördats hittills i år i Colombia.

Om vi söker på nätet under ”demonstrationer i Nicaragua” får vi bara träffar på oppositionens manifestationer. De sandinistiska demonstrationerna, med fler deltagare, är osynliga. Varför? För att de motsäger mediabilden som ges till den allmänna opinionen; den bild som säger att alla dödade sedan i april har dödats av regeringens förtryck. Medierna döljer det extrema våldet från oppositionen och smutskastar regeringen för att ”den behåller makten”. Ett parti som för ett och ett halvt år sedan fick 72 proent av rösterna, ska den frånkännas regeringsinnehavet?

Vi läser i spanska El Pais att Kubas nya grundlag bara är ”teater”, enbart ”förändringar på pappret”. Washington Post kallar det ”en ny kostym” för en ”förtryckande och auktoritär regim”. Märkligt: Under tre månader ska det nya förslaget till grundlag diskuteras av det kubanska folket i 135 000 öppna möten, på alla arbetsplatser och i alla samhällen. Det är en deltagarprocess utan motstycke i världen. Till och med exilkubaner kan delta i diskussionen via digitala medier. Diktatur, brist på demokrati, en auktoritär regering? Kan man inte tycka att den version vi får i medierna inte stämmer riktigt, att det är något som skaver?

Cubainformacion 180809 (med källhänvisningar i originalet)

http://www.cubainformacion.tv/index.php/en-portada/80383-Atentado-en-Francia-supuesto-atentado-en-Venezuela.-Terrorista-en-Madrid-rebelde-en-Caracas

Notisen ovan är skriven av den spanska alternativa nyhetssajten Cubainformacion från en spansk horisont. Sverige är dock inte bättre. Public Service och SvT hade exakt de formuleringar som anges ovan. Peter Wolodarskis DN skulle förstås vara än värre. Här levererade deras korrespondent Henrik Brandão Jönsson en artikel så full av lögner och felaktigheter att det borde vara pinsamt. Förutom att överdriva alla aspekter som anges ovan lade han till en del ur sina egna tankegångar, bland annat att ”alla vill ha bort Maduro”. Med ”alla” måste då menas USA och den internationella högern. Venezolanerna själva, som i val efter val trots allt ger Maduro sitt stöd, finns inte i Jönssons värld.

Venezuela: Drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem

  • Det var två drönare som skulle ända livet på Venezuelas president Nicolas Maduro och hela den venezuelanska statsledningen. En av de två oskadliggjordes av prickskyttar och exploderade ovanför militärkadetter varav sju skadades.
  • Operatören för den andra drönaren förlorade kontakten genom sofistikerad störningsteknik från Maduros säkerhetstjänst och störtade och exploderade mot ett bostadshus.
  • Medierna trodde först att en gastub hade exploderat och anklagade Maduro för en ”egen-attentat”. Men vittnen och en video bekräftar att det var en drönare.
  • Bakom attentatet utkristalliseras en grupp som styrdes från Colombia, USA och Venezuela uppger de venezuelanska åklagarna. – Bakom attentatet finns en logistisk struktur från den colombianska oligarkin och dess paramilitärer, sa Maduro i en kommentar igår, tisdag och fortsatte: – Den venezuelanska oppositionen har under alla dessa år simmat i två vattendrag: det infekterade statskuppsvattnet med en permanent konspiration och i vattnet för den politiska valkampen.

Terroristkommandot tränades i Colombia

I en video som publicerades i dag sägs att en drönare placerades på 10:e våningen i företagscentret Cipreses av en av de två attentatsgrupperna kallad `BRAVO´. Denna sägs ha tränats på en gård vid namn Atalanta i staden Chinácota i det colombianska länet Norte de Santander, som gränsar till Venezuela.

– Den (gruppen) hade sonderat förberedelserna för den militära paraden den 24 juli i delstaten Carabobo, men valde att avstå eftersom de inte var tillräckligt förberedda. De avstod att göra det även den 5 juli (när Venezuelas självständighet firas), uppgav Maduro inför sitt regeringskabinett.

Kommandot fick senare bekräftelsen på att Nationalgardets 81-årsdag skulle firas med en militärparad den 4 augusti men denna gång på Avenida Bolivar i stället för inne på Militärakademins Los Próceres. De planerade för två drönare. Den första exploderade och skadade sju kadetter medan den andra förlorar kontakten med sin ”pilot” och stöter mot fastigheten Don Eduardo där den störtar och exploderar med den militära sprängdegen C4.

– Det var tack vare den ”Folkliga Underrättelsetjänsten” som fyra personer greps, uppgav Maduro.

Erbjöds 50 miljoner dollar och uppehållstillstånd i USA

Enligt den venezuelanska säkerhetstjänsten handlar det om personer som var inblandade i de blodiga försöken 2017 då extremhögern i Venezuela försökte störta Maduro under fyra månader och som kostade 120 personer livet. Enligt en av de gripna, som i en video berättar om bakgrunden till det attentat som kunde ha orsakat ett inbördeskrig och en utländsk invasion om det hade gått i lås, ska de fyra ha erbjudits 50 miljoner dollar och uppehållstillstånd i USA. Uppgifterna och de erkännanden som gjorts, åtminstone från en av de gripna, pekar mot att Julio Borges (oppositionsledare) som lever på en stor herrgård i Colombia, är en av spindlarna i försöket att störta en folkvald regering.

Den pensionerade översten Oswald Valentin är en av de efterlysta och som ”beskyddas och finansieras av regeringarna i USA och Colombia”, enligt de venezuelanska myndigheterna.

De som fortfarande är på fri fot och som utpekas som delar av de två kommandona som är ansvariga bakom komplotten är Rayder Alexander Russo Márquez, bosatt i Colombia och Osman Alexis Delgado Tabosky, med uppehållstillstånd i USA och som har begärts utlämnade av den venezuelanska rättsapparaten. I en video uppger en av de gripna, Juan Carlos Monasterios hur gruppen tränades och finansierades från Colombia. Han hävdar att den venezuelanske parlamentsledamoten Juan Requesens är en av de ansvariga bakom konspirationen.

Nyhetsbyrån Blomberg Businessweek avslöjade i ett omfattande reportage från den 26 juni 2018 att starka finansiella och militära krafter i Colombia var och är djupt inblandade i konspirationerna mot den venezuelanska regeringen och dess president. Blomberg Businessweek kan knappast anklagas för att vara vänster.

Colombias konspirationer 2002 och 2018

Den 30 juli, det vill säga bara sex dagar innan attentatet sa Colombias president Juan Manuel Santos: ”Hoppas att Maduros regering upphör redan i morgon”! och att den ska falla på ett ”fredligt sätt”! [1]. Och tillade: – Colombia skulle vara beredd att hjälpa på alla slags vis.

När statskuppen genomfördes mot president Hugo Chavez den 11 april 2002 uttalade Colombias tillförordnade utrikes- och finansminister Clemencia Forero redan samma dag sin ”förståelse” och ”stora beundran” för kuppmakaren Pedro Carmona, ordförande för den venezuelanska handelskammaren. Men uttalandet kom inte som en överraskning. ”Det är en ren klassolidaritet”, skrev det colombianska kommunistpartiet i ett uttalande.

Clemencia Forero, före detta ambassadör i Sverige trodde på kuppdagen 2002 att “relationerna mellan Colombia och Venezuela skulle normaliseras med den nya regeringen i Caracas”, det vill säga med Carmonas kuppregim. Det är var också andemeningen i Juan Manuel Santos´ uttalande den 30 juli i år; med en regering i Caracas i samklang med USA och Colombia kan vi uppnå stabilitet i regionen. För den Bolivarianska Revolutionen är farlig för den inhemska säkerheten, som Barack Obama karaktäriserade Venezuela 2015. Och när Husbonden talar i Norr lyssnar den faktiska makten i Bogota.

Den konservative colombianske president Andres Pastranas t.f. utrikesminister vid tidpunkten för statskuppen mot president Hugo Chavez i april 2002, Clemencia Forero, som inte kunde hålla igen sin sprudlande glädje när hon trodde att hennes vän, Pedro Carmona, kuppledare i Caracas den 11 april 2002 hade konsoliderat makten. Men hon gjorde en grov felkalkyl för Caracas´ miljonmassor av fattiga gick ner från bergen och tillsammans med unga patriotiska och revolutionära underofficerare återinsatte Chavez på presidentposten den 14 april. Forero och Pastrana ”dansade innan orkestern hade kommit”!

”Dansade innan orkestern kommit”

I Colombia, där jag var ackrediterad reporter för tiden för statskuppen i Venezuela 2002, släppte alla hämningar hos medierna och deras ägare, den inhemska oligarkin. När denna trodde att statskuppen i Caracas var ett konsoliderat faktum började statschefer, politiker, krönikörer och ledarskribenter ösa galla över den ”rafflige f.d. fallskärmsjägaren och kuppmakaren Hugo Chavez”. Borta var all etikett, diplomati och sans. Chavez utnämndes i Colombia av den största dagstidningen El Tiempos ägare och främste krönikör, `Dártaña´, till ”En liten idiot”, nästan samma identiska ordval som Sydsvenskans Per T. Olsson valde till sin ledare om statskuppen i april 2002: ”Adiós, Hugo Chávez”! Sent på kvällen kom `Dártañan´ och förmodligen också Per T. Olsson att djupt ångra detta ordval.

Venezuelas ambassadör i Bogota, Roy Chaderton, den mest erfarne venezuelanske diplomaten, gjorde ett sarkastiskt uttalande som heter duga när han konstaterade framför häpna colombianska journalister att ”Vissa började att dansa innan orkestern hade kommit”.

Samma twist utan orkester kunde man se hos ledningen för Vita Huset som omedelbart erkände den nya juntan i Caracas. Bush och Powell var dock inte ensamma. Regeringen i El Salvador under ledning av `Dödsskvadronepartiet´ Arena gjorde ”Husbonden i norr” sällskap. FMI skyndade också omedelbart ut på arenan och utlovade skyndsam ekonomisk hjälp för att ta ”landet ur den ekonomiska krisen”. De latinamerikanska staterna i den s.k. ”Rio-gruppen”, församlade i Costa Rica, uttalade sig opportunistiskt mot ”avbrytandet av den konstitutionella ordningen”, men sa i samma uttalande också att man ser fram emot att val snarast genomförs. I praktiken en fullmakt för den genomförda statskuppen.

Jaime Baylys möte med Terroristkommandot

Jaime Bayly är en öppet reaktionär avskyvärd peruansk proimperialist. Men jag gillar honom för han är i alla fall ärligt reaktionär i sitt program som följdriktigt sänds från Miami.

I måndags (6 augusti 2018) berättade han att han hade bjudits in till ett möte i Miami med de som i lördags avfyrade drönarna mot Maduro. Mötet ägde rum, enligt Bayly, en vecka INNAN attentatet.

Enligt Bayly sa attentatsmännen att ”på lördag ska vi döda Maduro med drönare”. – Tyvärr lyckades de inte, sa en besviken suckande Bayly som dock repade sig och tillade att hans mördarvänner kommer att försöka igen.

Han berättade även att många jänkare är inblandade, dock inte Trump, underströk Bayly. Han uppgav att han har många vänner och kontakter i Vita Huset som, kan vi förmoda, förser denne peruanske kupp- och krigshetsare med insiderinformation. Därför bör man lyssna på honom.

Arkitekterna och makten bakom terroristkommandot slickar sina sår men planerar för nya attentat, dessa ”demokratins förkämpar” från territoriet som de svenska liberalerna menar är ”Frihetens Bålverk” respektive ”den äldsta demokratin i Sydamerika”.

Dick Emanuelsson 180808

Attentatet mot Venezuelas president och de blinda politiska ”strutsarna”

Som vanligt finns det personer, rörelser och partier som ifrågasätter ALLT hos den venezuelanska regeringen och i synnerhet dess president Nicolas Maduro. Jag har sett svenska bloggkommentarer som förutom att personerna uttalar ett öppet klassförakt mot den förre busschauffören Maduro på gränsen till nykolonialt översittartänkande (Maduro pekas ut som en individ som mindre förstående varelse), så ifrågasätter man i ett penndrag 1) att dronattacken överhuvudtaget hade ägt rum mot den venezuelanske presidenten och om den hade ägt rum så var det 2) Maduro själv som låg bakom.

Men lögnen och manipulationerna har som bekant korta ben, som latinamerikanen säger, härdad av den psykologiska krigföringen enligt CIA-manualerna (eller har de heller inte existerat/existerar?).

Jaime Bayly är en öppet reaktionär avskyvärd peruansk proimperialist. Men jag gillar honom för han är i alla fall ärligt reaktionär i sitt program som följdriktigt sänds från Miami. I måndags berättade han att han hade bjudits in till ett möte i Miami med de som i lördags avfyrade drönarna mot Maduro. Mötet ägde rum, enligt Bayly, en vecka INNAN attentatet. Enligt Bayly sa attentatsmännen att ”på lördag ska vi döda Maduro med drönare”.

”Tyvärr lyckades de inte”, sa Bayly som dock tillade att hans mördarvänner kommer att försöka igen och att många jänkare är inblandade, dock inte Trump, menade Bayly. Han underströk dock att han har många vänner och kontakter i Vita Huset som, kan vi förmoda, förser denne peruanske kupp- och krigshetsare med insideinformation.

En annan av dessa ”sociala kommunikatörer” är den venezuelanska Patricia Poleo, i självvald exil i Miami. Denna kvinna som deltog i statskuppen mot president Hugo Chavez i april 2002 hade kommunikén från ”Franellsoldaterna” (läs kupp-drönarmännen) i sin hand, en kommuniké som hon läste upp strax efter attentatet. Att även hon, precis som Bayly, hade kontaktats INNAN attentatet mot Maduro är helt uppenbart.

Men ovanstående kanske ändå inte är tillräckligt för att Wallström och diverse bloggkommentatorer ska vara övertygade om att det inte var ett självutlöst attentat. För ser man inte träden för skogen så förblir man blind för resten av livet, heter det som bekant.

För de som förstår spanska kommer nedanstående länk med ett sammandrag (video) av Baylys groteska program: http://www.resumenlatinoamericano.org/2018/08/07/ee-uu-el-periodista-jaime-bayly-sabia-del-intento-de-magnicidio-en-venezuela-y-alienta-un-nuevo-golpe-video/

Dick Emanuelsson 180808