Breaking! Putin öser miljoner över Proletären och Kommunisterna!

Breaking! Putin öser flera miljoner över Proletären!

Du kanske överraskas eller skrattar åt rubriken men gör tankeexperimentet: Proletärens redaktion tar emot tre miljoner dollar och deras parti Kommunisterna ytterligare tre miljoner dollar från Moskva.

Händelsen uppmärksammas förstås och blir en praktskandal. Men logiken och konsekvensen saknas när det gäller den politiska slagpåsen Nicaragua. För när Nicaraguas folkvalda regering vill ha insyn i USA:s donationer till en opposition i landet som försöker störta landets regering så har Aftonbladet rubriken ”Agentförslag oroar oppositionen i Nicaragua” och citerar oppositionsledaren från en av Nicaraguas rikaste familjer: ”I grunden handlar detta om att kuva oppositionella i Nicaragua”, säger Juan Sebastián Chamorro, ordförande för oppositionsgruppen Alianza Cívica por la Justicia y la Democracia.

Vad samma alster, Aftonbladet, inte nämner är att denne Chamorro och Co deltog aktivt i försöken att med våld störta den folkvalda regeringen, som man får tycka om vad man vill, men den är vald och större delen av oppositionen deltog i valet som den förlorade stort.

Vad Aftonbladet inte heller nämner är att samme Chamorro och familjeklanen Chamorro nyligen avslöjades för att ha tagit emot sammanlagt sex miljoner dollar från USA sedan 2017 och fram till dags dato; Webbportalen och Tankesmedjan ”Grupo Cinco”, som leds av kusinen Fernando, fick tre miljoner och Christina, systern till Fernando som satte sina Neo Contras på skolbänken fick tillsammans med denne Juan Chamorro ytterligare tre miljoner dollar.

Sammanlagt betalade USAID, CIA:s civila ”biståndsorganisation”, ut via sina underfilialer så som NED, IRI, NDI 130 miljoner dollar 2010–2020. Under kuppåret pytsade de ut en extra ”donation”, inte via ett USA-kontrollerat internationellt banksystem, utan via sin ambassad i Managua, 31 miljoner dollar!

Tänk om Proletären och partiet K hade tagit emot samma summa av Moskva & KGB?

Hur hade stämningarna då varit på Säpo, FSB, IB, USA-ambassaden och alla dess filialer i Stockholm, för att inte tala om tidningsredaktionerna och de sociala nätverken? Och tänk experimentet om samma tidningsredaktion och parti med olika `folkfronter´ under tre månaders tid hade bombarderat polisstationer (där 22 poliser dödades och 500 skadades), upprättat 200 barrikader över hela landet där människor mördades, våldtogs, torterades, tvingades betala en avgift för att passera, 150 000 familjeförsörjare förlorade sina arbeten på grund av dessa barrikader paralyserade landet – vad borde göras? Vad hade hänt om det som hände i Nicaragua hade hänt i Sverige?

Men nu ställs ett förslag i Nicaragua som ska reglera donationer från utlandet. Omedelbart reagerar massmedia eftersom förslaget ”oroar oppositionen i Nicaragua”.

Jag har sedan många år Nordea som bank och de senaste två åren har jag fått rena förhörsprotokoll om jag med min fattigpension gör utländska transaktioner. Frågorna gör att jag känner mig som en smutsig valuta- och tvätta-rent-koka-pengar-haj. Vem är det som plötsligt har fått våra svenska banker att börja med dessa förhör? Jo, USA. Och den eller de banker som inte underordnar sig dessa USA-regler går också under, för då blir det inga USA-affärer och transaktioner. Därför är det numera komplicerat att skicka donationer till exempelvis Kuba, Venezuela och Nicaragua.

För att underminera misshagliga regeringar finns inga restriktioner. Och i fallet ”Slagpåsen” är allt möjligt och den folkvalda regeringen ska f-n i mig inte sätta sig upp mot en opposition som Vita Huset vill se som regering i Managua. För då skriver TT lydigt och Aftonbladet publicerar lika lydigt.

Tala om den politiskt upp-och-ned-på-vända-världen.

Dick Emanuelsson 200923

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72