”De kan dra åt helvete!”

Mexikos president: "De kan dra åt helvete!"

”De kan dra åt helvete!”

”Vayan se al carajo”, dra åt helvete, var knytnäven Mexikos president Manuel López Obrador, AMLO, utdelade till de sedvanliga professionella gråterskorna på den liberala högerkanten när dessa kritiserade AMLO:s beslut att kontraktera 500 kubanska läkare.

— Ok, när vi anställt varenda utexaminerad läkare i landet och det står klart att det ändå fattas läkare, framför allt på landsbygden och avlägsna trakter, ska vi kontraktera 500 kubanska läkare och specialister. Och de konservativa är griniga. Men de kan dra dit pepparn växer. För i första hand kommer hälsan för Mexikos folk.

Mexikos president: ”De kan dra åt helvete!”

De CIA- och Sorosavlönade liberala agenturerna har av Imperiet och Miamimaffian tilldelats uppgiften att vara en spjutspets i kampanjen mot Kubas arbete i världen för de fattigas rätt till sjukvård.

Världen har i kubanerna pålitliga läkare som inte räds att bege sig ut i djungeln eller upp i den mexikanska delstaten Guerreros bergstrakter där de farliga narkotikakartellerna är Lag.

Kubanska läkare i Haiti och Pakistan

Läkarkollegierna i Latinamerika har nästan undantagslöst kritiserat denna hjälp från kubanerna med argumentet att dessa länder själva har arbetslösa läkare. Men varför tar inte dessa en vakans i Mosquita på den norra Atlantkusten mellan Honduras och Nicaragua eller liknande platser på kontinenten? Av den enkla anledningen att där finns ofta ingen el, lopporna biter och glöm det luftkonditionerade kontoret på kliniken i staden. I denna tuffa miljö lever miljoner fattiga och det är där kubanerna finns för att vinna nya hjärtan när de kurerat de sjuka.

Biden borde sluta ge CIA anslag för att sabotera mänsklighetens rätt till en sjukvård för alla.

Allt medan 30 miljoner USA-medborgare står utan sjukförsäkring och de som har en sådan inte alltid får en dyrbar operation eller liknande behandling betald.

I Kuba besegrade ett organiserat folk pandemin med minimalt antal dödsfall, jämfört med Imperiet. Flera nya anticovidvaccin har utarbetats och tagits i bruk av Kuba. Allt i mänsklighetens tjänst.

Socialism contra kapitalism, för allas rätt till sjukvård, inte bara de rikas. Vänster mot höger.

Så rätt han har, Mexikos president, när han uttrycker känslorna hos latinamerikanerna: 

¡”Que se vayan al Carajo”!

Dra åt h-e!

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande, samma pg och Swish som ovan)