EU-parlamentet: 382 hycklare mot Kuba

EU-parlamentet i Bryssel. Foto: thenewsmarket.com

EU-parlamentet: 382 hycklare mot Kuba

Det var på 1980-talet: Kubanska regeringen kunde visa filmer där den förmodade funktionshindrade ”dissidentpoeten” och av Amnesty adopterade Armando Valladares, utövade styrketräning i sin cell. [När han frigavs behövde han inte rullstolen, utan hoppade glatt ner för flygplanstrappan i Paris. Det visade sig också att han inte var författare till de dikter som gavs ut i hans namn].

2012 filmades ”dissidenten” från ”Damer i Vitt”, Martha Beatriz Roque, när hon tog emot matpaket samtidigt som hon påstod sig hungerstrejka i protest mot den kubanska regeringen.

För några dagar sedan visade kubansk TV (och nätet) hur ”dissidenten” José Daniel Ferrer själv upprepade gånger slår huvudet i ett bord för att skada sig och anklaga den kubanska regeringen för misshandel. Ferrer står åtalad för kidnappning och misshandel och väntar på rättegång.

Filmen på de självvållade skadorna var inget som påverkade de 382 stackarna i EU-parlamentet. Istället kräver de i en resolution att Kuba ska frige Ferrer.

Det är samma parlament som inte fördömt statskuppen i Bolivia, eller mordet på 33 personer som protesterade mot kuppen. Inte heller har parlamentet protesterat mot att nyhetskanaler stängts ner, och att vänsteranhängare förföljs och fängslas.

Ynkryggarna sitter i Bryssel och försöker avleda uppmärksamheten från det som händer i Ecuador, Chile och Haiti, där deras nyliberala vänner förtrycker, skjuter och mördar opposition och protesterande utan minsta nåd.

Och, i maskopi med Donald Trump, försöker de vrida klockan tillbaka och upphäva det nyligen undertecknade avtalet mellan EU och Kuba om dialog och samarbete. Allt detta förstås med gillande från medierna som hyllar statskupper, plundringar och massakrer i demokratins namn.

[Svenska Civil Rights Defenders, CRD, hör till de som för en intensiv kampanj för att EU ska följa USA i spåren och inte ha något samarbete med Kuba].

Cubainformacion 191205

Parlamento Europeo: 382 delincuentes contra Cuba