EU-parlamentet- en hycklande och skamlig församling

De otaliga mordoffren i Colombia intresserar inte EU-parlamentet. Däremot en häktad kvinnomisshandlare - när det gäller Kuba. Fotot: sörjande i Colombia.

EU-parlamentet- en hycklande och skamlig församling

EU-parlamentet representerar hyckleri, cynism och dubbla måttstockar.

Var finns fördömandena av polisens dödande av 14 personer för några dagar sedan i Colombia?

Eller fördömandet av de hittills 47 massakrerna i år från våldsmakten i samma land? Med mord på 190 sociala aktivister och 43 före detta gerillasoldater som 2016 lämnade sina vapen och skrev under fredsavtal?

Under det senaste dryga året har tiotals personer dött efter insatser från säkerhetsstyrkorna i Chile, Bolivia, Ecuador och Haiti. Men inte ett enda fördömande från EU-parlamentet.

Men visst, handlar det om Kuba så blir det en helt annan sak. I november 2019 fördömde EU-parlamentet gripandet av ”dissidenten” Jose Daniel Ferrer. Denne brottsling är idag fri. Han finansieras av USA:s regering och han stöder blockaden mot sitt land. Han väntar på rättegång anklagad för misshandel av tre personer.

Dita Charanzova, vice ordförande i EU-parlamentet säger att fallet Ferrer är ”ett brott mot avtalet om samarbete och politisk dialog mellan EU och Kuba. Målet för den europeiska högern och de kubanska ”dissidenterna” är tydliga: förstöra detta avtal och återgå till sanktionerna från den tidigare gällande ”Gemensamma ståndpunkten”.

För detta mål arbetar europeiska NGO:er, med stöd från Washington. Det gäller t.ex. Observatorio Cubano som har permanent tillgång till de stora medierna. [Detta gäller också i Sverige. Där till exempel Civil Rights Defenders CRD sysslar exakt med det som nämns i denna notis. De vill till varje pris förstöra alla framsteg i relationerna mellan Kuba och omvärlden. Är det en tillfällighet att CRD tar emot pengar från USA?]

Cubainformacion 200918

Colombia y Cuba: la vergüenza del Parlamento Europeo

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72