Frige USA:s politiska fångar – Fallet Mumia Abu-Jamal

Illustration: Linnaea Mallette (CC-0)

Vi riktar nu kravet till Donald Trump:

Frige USA:s politiska fångar!

Bland dem som i USA idag är dömda och fängslade av politiska skäl uppmärksammar vi på grund av de hårda fängelsestraffen följande fyra fångar:

Ana Belén Montes, Simón Trinidad, Leonard Peltier och Mumia Abu-Jamal

Fallet Mumia Abu-Jamal

Mumia Abu-Jamal, afroamerikansk aktivist, journalist och författare, samt tidigare medlem i Black Panther-rörelsen är kanske den mest kända politiska fången i USA. Han är också offer för ett politiskt grundat justitiemord.

Mimua arresteras 1982 och dömdes till döden för det påstådda mordet på en polisman i en rättegång som kom omedelbart att ifrågasättas och som beskrivits som en kvalificerad ”parodi på rättvisa”. Amnesty International och Nobelpristagarna Nelson Mandela, Desmond Tutu och Toni Morrison återfinns bland de som genom åren engagerat sig för Mumia Abu-Jamals sak.

Mumia tillbringade nästan 30 år i dödscell innan en appellationsdomstol år 2011 omvandlade domen till livstids fängelse med hänvisning till uppenbara rättegångsfel begångna av åklagarsidan. Trots diabetes och svår leversjukdom har Mumia genom sina skrifter och tal från fängelset fortsatt att vara en kritisk röst och avslöjat de svåra förhållandena i USA:s industriella fängelsekomplex.

Mer information på nätet:

http://www.freemumia.com/

Skriv till honom i fängelset!

Mumia Abu-Jamal, #AM 8335

SCI Mahanoy

301 Morea Road

Frackville, PA 17932