Hälsning från Nicaragua

Nicaragua
Foto: Prensa Latina

Hälsning från Nicaragua

Vi fick en hälsning från Movimiento Comunal, León, Nicaragua. Svensk-Kubanska har under många år givit stöd till olika sociala projekt som MC driver i landet. Så här skriver de: 

Hej vänner och kamrater!

Jag skriver för att meddela den glada nyheten att FSLN vann alla borgmästarposter i kommunalvalen, med en hög andel röster. Det finns 153 kommuner i Nicaragua och FSLN vann i samtliga. Det är historiskt och har aldrig tidigare hänt varken i Nicaragua eller Latinamerika. Sandinismens bas har stärkts och det huvudsakliga budskapet från vår ledare, kommendant Daniel Ortega, är kamp för fred och kamp mot fattigdom. Det är svåra uppgifter, men inte omöjliga. 

Jag anser att vi är ett bra exempel på motstånd och kamp i Latinamerika och att solidariska rörelser i världen, som har en progressiv vänsteragenda, bör stärka solidariteten med vårt folk för att bemöta den aggressiva politiken från yankee- och europeisk imperialism. 

Tack vänner i Svensk Kubanska Föreningen för er solidaritet med Kuba och Nicaragua. Ert stöd är inte förgäves. Alla länder och alla folk i världen bör kräva ett slut på blockaden mot vårt kubanska broderfolk och att USA uppfyller det som den stora majoriteten i FN kräver för ett slut på blockaden. 

Hälsningar till er och alla medlemmar i Svensk-Kubanska Föreningen. Jag återkommer inom kort med våra planer till jul, då ni ju brukar ge ett stöd. Önskar er all framgång. 

Chico Rico, León 221108