Hög f.d. tjänsteman till angrepp på Bidens Kubapolitik

Hög tidigare tjänsteman kritiserar Bidens Kubapolitik

Den tidigare rådgivaren till president Obama, Ben Rhodes, anklagar Biden för att manipulera Kubapolitiken. ”Besvikelse är bara förordet.”

Den person som förhandlade om återupptagna förbindelser med Kuba kritiserar skarpt president Bidens Kubapolitik. Ben Rhodes anklagar Bidens politik för att behålla och till och med utöka de hårda sanktionerna som infördes av Trump. ”Besvikelse räcker inte för att beskriva hur jag känner för Bidens Kubapolitik”, säger Rhodes som var Obamas vice säkerhetsrådgivare i en intervju med Yahoo News, podcast.

Svenska Dagbladet 21 juli 2022.

”Den kubanska regeringen ingick ett avtal med mig baserat på tanken att de kan lita på att vi skulle hålla vårt avtal. Visst var det Trump som först vände Obamas politik för att normalisera relationerna med Kuba, men sedan vidmakthöll Biden samma politik.”

Rhodes fortsätter: ”Varför skulle någon kubansk myndighetsperson någonsin förhandla med USA igen efter detta? Trump politiserade frågan på det mest känslolösa sättet. Men att sedan ha en administration från Demokraterna som legitimerar det Trump gjorde genom att fortsätta samma politik är att manipulera kubanerna.”

Rhodes kommentarer, ”några av de hårdaste orden av kritik hittills mot Biden från en hög tjänsteman hos Obama”, bemöttes av Vita Husets säkerhetstalesperson: ”President Bidens politik mot Kuba är djupt förankrad i att stödja det kubanska folket och skydda mänskliga rättigheter. Vår Kubapolitik, som mot vilket land som helst, tar hänsyn till olika politiska, ekonomiska och säkerhetsfaktorer”, sade talespersonen. ”Under de senaste åren har villkoren i Kuba och regionen förändrats och vi har anpassat vår Kubapolitik enligt det.”

National Network on Cuba 220915 (nedkortat)

Former top Obama aide accuses Biden of ’gaslighting’ Cuba: ’Disappointed doesn’t begin to scratch the surface’

 

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72