Humanitär kris eller kris för oppositionens trovärdighet?

Nyheterna talar om en humanitär kris i Venezuela. Men är det sant?

”Jag tycker inte om överdrifter. Humanitära kriser finns i vissa länder i Afrika och i Mellanöstern. I Venezuela förekommer brist på livsmedel och mediciner, men det är ingen humanitär kris.” Det säger Alfred de Zayas, expert vid FN och företrädare för att främja ”en internationell demokratisk och jämlik ordning.”

”Beteckningen ’humanitär kris’ förvandlas till en förevändning för att intervenera och störta en regering som, oavsett om man gillar det eller ej, har valts”, tillade han.

Kristallklart: den venezolanska oppositionen vill ha en internationell intervention. Därför kräver de mer sanktioner och mer finansiell blockad av sitt eget land. De behöver skada invånarna och få dem att lida. Framförallt vill de befästa bilden av brist så att de internationella medierna kan påverka opinionen.

Det blir då märkvärdigt att i de tre senaste valen har regeringspartiet och chavisterna vunnit 19 av 23 guvernörsposter, 92% av kommunalvalen och 71% av rösterna.

Men det är konsekvensen av den verkliga krisen i Venezuela. Den verkliga krisen står den misslyckade oppositionens trovärdighet för. En opposition som är talesman för andra länders intressen.

Cubainformacion.tv 171214
/ZT