I Miami har sanningen kapsejsat

En av de musikgrupper som är förbjudna från att uppträda i Miami

I Miami har sanningen kapsejsat

2018 rasade en ny gångbro i Miami och sex personer dog. Vi kan läsa att det berodde på en ”felberäkning” hos konstruktören.

I februari 2020 dog två personer på grund av att giftig gas läckte ut från en avstjälpningsplats. Den ansvarige? Det privata företaget som hade hand om den.

I januari rasade en balkong i gamla Havanna och tre personer dog. Men nu var det plötsligt ”den kommunistiska regimen i Kuba” som var ansvarigt och ”ledarnas slöhet”.

I februari upptäcktes ett kokainlaboratorium på en gård som ägs av Colombias ambassadör i Spanien. Tidigare hade en ”knarkubåt” upptäckts utanför Spaniens kust med 3 000 kilo droger ombord som också kom från Colombia. Knarket hade tillverkats i Guyana och besättningen var från Ecuador. Vi kan också läsa att Chile och Brasilien är viktiga utskeppningsländer för kokain som ska till Europa. Alltså: Colombia, Guyana, Ecuador, Chile, Brasilien. Vilket av dessa länder anklagas för att vara en ”knarkstat” i de stora medierna? Ingen av dem. Det är Venezuela! I samklang med vad USA:s regering hävdar.

De stora baseballigorna i USA har fallit undan för trycket från den sionistiska lobbyn och förbjudit all publicitet för konserter med Roger Waters från bandet Pink Floyd. Det på grund av hans propalestinska inställning. Visst har du hört omfattande protester i medierna mot detta angrepp på yttrandefriheten? Eller kanske inte.

Trumpadministrationen har just undertecknat ett fredsavtal med talibanerna i Afghanistan, som direkt medverkade i attentaten mot World Trade Center 2001. Det blev ingen skandal vare sig politiskt eller medialt. Under 1980-talet organiserades, finansierades och beväpnades de av USA i kriget mot Sovjetunionen. Idag tillhör de de mest extrema islamistiska grupperna i kriget mot Syrien. Men det är sådant som ”demokratin” för med sig.

I USA dör 68 000 personer varje år för att de inte kan betala en hälsovårdsförsäkring. 530 000 går i personlig konkurs då de inte kan betala räkningarna för sin hälsovård. Då kan de hamna i fängelse som Tres Biggs, far till ett barn med leukemi, som inte kunde betala sjukhusräkningen. Det är det systemet och den nationen som ger lektioner i mänskliga rättigheter – till Kuba.

Nyligen dog åtta barn av undernäring i Salta, Argentina. Men för den internationella pressen är den sociala ”tragedin” inte där, utan i Venezuela. Och för att det inte ska råda något tvivel om att det är vänstern och Chavismen som är de skyldiga censureras nyheter som denna: Stiftelsen Simon Bolivar, tillhörande det venezolanska oljebolaget Citgo, har konfiskerats av Donald Trump. Stiftelsen har nu meddelat att på grund av USA:s sanktioner kan det inte längre finansiera behandling av barn med livshotande sjukdomar som tidigare skickades till kliniker i Europa. Men det som ständigt sägs är at sanktionerna mot Venezuela och Kuba bara är riktade mot ”regimerna”.

Efter statskuppen i Bolivia tvingades den kubanska medicinska brigaden lämna landet. Det medförde att 35 sjukhus på landet stängdes, liksom 119 vårdcentraler och fem ögonkliniker. Men kuppregeringen nöjde sig inte med det, utan avskedar nu läkare som fått sin utbildning i Kuba och Venezuela. Har ni någonstans i de internationella medierna kunnat läsa om detta förödande slag mot rätten till hälsovård? Du behöver inte ta dig besväret med att leta.

Cubainformacion 200317 (med utförliga källhänvisningar i originalet)

Miami: el derrumbe de la verdad

Miami sponsrar anti-kubanska konserter

En ”anti-kommunistisk” konsert är utlyst till 1 april i Miami. Den sponsras av staden, rapporterar Miami Herald. Bland artisterna som ska uppträda finns trumpetaren Arturo Sandoval. Nyligen har flera musikgrupper från Kuba förbjudits från att spela i Miami. Bland dem finns reggaetongruppen Gente de Zona och sångerskan Haila Mompié.

Cuba Central Team 200228

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0