Iberoamerikanskt turistmöte i Kuba

Sierra Maestra

Iberoamerikanskt turistmöte i Kuba

Kuba kommer att stå värd för det tionde iberoamerikanska mötet om landsbygdsturism, som kommer att äga rum 2025.

De iberoamerikanska mötena om landsbygdsturism är en plats för information och utbyte av erfarenheter, framsteg, forskning och god praxis, och de anordnas av det iberoamerikanska institutet för landsbygdsturism (IBEROATUR). De svarar också mot önskemålet att stärka samarbetsbanden mellan de länder som deltar och bidrar till att uppfylla målen för hållbar utveckling i FN:s Agenda 2030.

Kandidaturen för att vara värd för detta tionde evenemang, som presenterades av Kubas turistministerium, godkändes enhälligt av urvalskommittén. Enligt ett uttalande på IBEROATURs webbplats har Kuba,  den största av Antillerna, ”en hög organisatorisk kapacitet, med mänskliga och tekniska resurser, infrastruktur och erfarenhet av att organisera evenemang”.  Agraruniversitetet i Havanna kommer att vara värd för mötet. Även resebyråer som Ecotur och Enjoy Travel Group kommer att bidra till att detta viktiga möte blir en framgång.

IBEROATUR är baserat i Spanien och har en styrelse som består av representanter från Spanien, Panama, Portugal, Guatemala och Costa Rica. Idag har institutet 22 medlemsländer.

Buen Viaje 240515 (ZT)

Sesionará Encuentro Iberoamericano de Turismo Rural en Cuba

För att kunna upprätthålla Svensk-Kubanskas solidaritets- och opinionsarbete behöver vi få in minst 150 000 kr under året till vår Kampfond. Om du har möjlighet, ge ett bidrag!