Kuba hjälper Bahamas efter orkanen

Foto: Twitter @BrunoRguezP

Kuba hjälper Bahamas efter orkanen

Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez försäkrar att de kubanska specialister som finns på Bahamas ansluter sig till arbetet med återuppbyggnad av landet efter de omfattande skadorna från orkanen Dorian.

Ministern uttryckte sin solidaritet och sitt stöd till Bahamas folk och regering. Han försäkrade också att de kubanska arbetarna befann sig i säkerhet för den kraftfulla orkanen som kom med vindar på över 290 km i timmen.

Rodriguez skrev: Vår solidaritet och vårt stöd till Bahamas regering och folk efter den förödande orkanen Dorian. Våra medarbetare befinner sig väl och kommer att ansluta sig till återuppbyggnaden av landet.

Enligt myndigheterna i Bahamas fortsätter orkanen Dorian, av kategorin fem på den femgradiga Saffir-Simpsonskalan, att orsaka skador på Gran Bahamas, där den fortfarande är kvar.

Skadorna uppges var katastrofala och det kommer information om allvarliga översvämningar på många områden på Gran Bahamas. Räddningsarbetet befinner sig för närvarande i vänteläge i avvaktan på att omständigheterna tillåter det.

Fram tills nu uppges fem personer ha dött och ett tjugotal skadats. Ca 13 000 bostäder har förstörts eller skadats allvarligt. Många sötvattenkällor har förorenats.

ACN 190904

Colaboradores cubanos apoyarán recuperación en Bahamas