Kuba – Palestina solidaritet!

Palestinademonstration Havanna
Havanna 231123. Foto: Abel Padrón Padilla/ Cubadebate

Manifestation i Havanna, 23 november

President Miguel Díaz-Canel Bermúdez och premiärminister Manuel Marrero Cruz åtföljde idag det kubanska folkets manifestation i solidaritet med Palestina. Från Havannas Gata G och Malecón till La Piragua, ansluter sig Kuba än en gång till det internationella samfundet i kravet på ett slut på Israels attacker mot den arabiska systernationen.

Raúl Alejandro Palmero, ungkommunisternas förstesekreterare i Havanna, betonade i sitt tal vikten av att inte stillatigande se på den fascism, de mord och det folkmord som det palestinska folket har utsatts för. ”Det här är inte en väpnad konflikt, det är det största och längsta pågående folkmordet i historien”, sade ungdomsledaren.

Cubadebate 231123

Pueblo capitalino toma las calles a favor de Palestina

 

Manifestation för Palestina i Cienfuegos 231121. Foto: ICAP

Manifestation i Cienfuegos, 21 november

Befolkningen i Cienfuegos, cirka 250 kilometer från Havanna, anslöt sig idag till den palestinska frihetens sak, i en folklig manifestation med företrädare för civilsamhället.

Massmötet i José Martí-parken fördömde Israels krigsförbrytelse mot Palestina sedan den 7 oktober, med attacker mot civila och vitala sektorer som sjukhus, livsmedelskaravaner eller energikällor.

Siempre con Cuba 231121

Ciudad cubana expresó su apoyo a Palestina

 

Palestina
Skärmdump från tv-nyheterna 231110.

Manifestation i Santa Clara, 10 november

För de [då] mer än 10.800 palestinier som dödats av sionistiska trupper, inklusive mer än 4.000 barn, och de nästan 35.000 skadade, höjde folket i Villa Clara sina röster i fredags [10 november] för att fördöma det folkmord som begås mot befolkningen i denna nation

I hällande regn ropade hundratals människor ”Länge leve Palestina, stoppa folkmordet!”.

Yarani Suárez Gavilla, medlem i ungkommunisternas provinsledning, sade till de närvarande att det är dags att agera, innan det är för sent, samtidigt som man erkänner detta folks rätt att existera och leva i fred.

”Nog med tystnad, nog med straffrihet, inga fler oskyldiga dödsoffer. Barn måste få le och växa upp”, sade han.

Cubadebate 231111

Desde Villa Clara exigieron el cese del genocidio en Palestina

Kraftigt nedkortade, många foton i originalen / cv