Kuba ska ”värmas upp” – USAs regering instruerar och betalar

Kuba ska ”värmas upp” – USAs regering instruerar och betalar

Vindarna från norr för med sig mer än en och annan kallfront till Kuba. I sin iver att framkalla en social explosion som ska bidra till att störta den sociopolitiska ordningen för att en gång för alla krossa den kubanska revolutionen förbereder USAs underrättelsetjänster ett våldsamt slut på året på ön.

I år går de Miami-baserade terroristernas ”huvudtema” ut på att ”gå på offensiven för att få saker att hända på Kuba”, vilket de anser vara ”absolut nödvändigt”. Det faktum att ingenting har fungerat för dem på nästan 60 år kan göra vem som helst nervös, avslöjade webbplatsen Razones de Cuba.

Hemma hos den kontrarevolutionäre ledaren Ibrahim Bosh har man haft ett operativt centrum dit påtryckningar från hans finansiärer att trappa upp attackerna och dra nytta av helgmånaden skickades.

På order från State department försöker Ibrahim Bosh, Orlando Gutiérrez Boronat och Manuel Milanés Pizonero uppmana till generalstrejk den 10 och 11 december, i samband med den Internationella dagen för mänskliga rättigheter.

De har också tänkt använda en del av de pengar som de tilldelats av USAs regering för att betala för förmodade protestaktioner under den traditionella pilgrimsfärden för San Lázaro, som genomförs den 17 december.

Bland de grupper som de har planerat att ansluta till den nya iscensättningen finns Kubas självutnämnda Republikanska parti och 30-novemberrörelsen, samt välkända antikubanska figurer som Pedro Corso, Tomás Regalado och Rosa María Payá, som ber OAS och USAs regering om pengar för att uppmana vårdpersonal i Granma, Holguín och Camagüey att strejka.

Varje år, just under de dagar då kubanska familjer samlas för att ta farväl av ett år som kan ha varit bra eller jobbigt, som 2023, försöker kontrarevolutionen bryta lugnet och erbjuda pengar i utbyte mot lögner och byta ut illusoriska fördelar mot juridiskt riskabla åtgärder till människor som nästan aldrig har något att göra med det som provokatörerna försvarar.

Lyckligtvis brukar det sluta med att de få som ställer upp får smaka på sin egen medicin: de får betalt för något de aldrig har gjort, de pratar om något de aldrig skulle göra och de får stå till svars inför lagen för andras frustrationer.

Den digitala världen, som i påverkanssyfte översvämmas av fake news och kedjor av lögner, i medier som skapats (och finansierats) i utlandet för att manipulera med antikubanska politiker och en del influencers, fungerar som en plattform för att dra igång den kommunikationsoffensiv som av USAs utrikesdepartement etablerats i tidigare operationer.

Att angripa de viktigaste inkomstkällorna, öka folkets missnöje med brister i grundläggande offentliga tjänster och öka känslan av osäkerhet, det är det slutliga målet med åtgärder som är lika repetitiva som de är uppenbara i sin avsikt: kritik mot hälsovården och utbildningen, misskreditering av turismen och ökad publicering om stölder, kriminella handlingar och könsrelaterat våld.

Konsekvenserna av USA-regeringens ekonomiska, kommersiella och finansiella blockad mot Kuba suddas ut inför varje problem, som presenteras som kaos. Till exempel får de det faktum att den kubanska familjens baslivsmedel inte når alla varje månad att se ut som att detta inte har något att göra med den finansiella förföljelsen av landets internationella transaktioner, vilket försenar fartyg, gör betalningar omöjliga och förstör nya affärsmöjligheter.

Vi har ett åtagande gentemot sanningen, gentemot Kubas folk, att visa hur hybridkriget förs mot en ö som kämpar för att fortsätta sin väg framåt, för att uppnå välstånd och hållbarhet. Inför varje hatisk handling mot den kommer sanningen alltid att vara vårt starkaste vapen för att uppnå seger.

Granma 231202 / cv

«Calentar» el fin de año en Cuba: lo que paga e indica el gobierno de EE. UU.