Kuba tackar världens länder för stödet

Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez till vänster i FN.

Kuba tackar för stödet från världens länder

Kubas utrikesminister Bruno Rodríguez Parrilla tackade idag det internationella samfundet för dess stöd, som i FN:s Generalförsamling höjde sin röst mot den ekonomiska, kommersiella och finansiella blockad som USA sedan mer än 60 år infört mot den karibiska nationen.

I sitt officiella konto på det sociala nätverket X, sade den kubanske utrikesministern att i FN-debatten hördes det internationella samfundets rungande förkastande av denna omänskliga politik och tydliga krav restes på att ta bort Kuba från listan över statliga sponsorer av terrorism.

Än en gång kommer USA:s regering att isoleras inför det internationella samfundets överväldigande krav på ett  Kuba som skulle vara bättre utan blockad, och använde de hashtags som idag rör sig på sociala nätverk.

I morgon, torsdag, kommer omröstningen att äga rum för att godkänna den rapport som lagts fram av Kuba, som är gäller mellan mars 2022 och februari 2023, och i vilken det förklaras att skadorna för Kuba orsakade av Washingtons politik beräknas i storleksordningen 4.867 miljoner dollar, nästan 5 miljarder dollar bara under det senaste året.

Cubadebate 231101 (ZT)

Agradece canciller cubano respaldo a Cuba en la ONU

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72