Kubansk läkarbrigad till USA?

Kubanska läkare till USA? Behovet är stort, men det kommer inte att ske. Foto: cubanobel.org

Kubansk läkarbrigad till USA?

Ett antal lokala politiker och läkare i USA har gått samman och begär att en kubansk sjukvårdsbrigad ska få komma och hjälpa till i kampen mot coronaepidemin berättar The Washington Informer. Den första begäran om detta gjordes redan våren 2020. När pandemin tilltog i december ordnade man ett videomöte där kubanska företrädare diskuterade med lokalpolitiker i USA om de kubanska metoderna för att bekämpa pandemin. USA är kanske det land som har drabbats hårdast av pandemin, medan Kuba har lyckats begränsa smittan och har få dödsfall. Det trots den nu sextioåriga blockaden som också omfattar sjukvårdsprodukter.

Folket i Bild nr 3/2022

[Nej, det är nog inte aktuellt med en kubanska läkarbrigad till USA, hur väl än stormakten skulle behöva det. Kubanska läkarbrigader erbjöds USA efter orkanen Katrina, som spred död och förödelse i New Orleans med omnejd. Kuba hade specialistläkare, fältsjukhus, mediciner och förnödenheter och erbjöd sig att komma till hjälp. Men USA låter hellre sina medborgare dö än att ta hjälp av socialismens Kuba. Dessutom var det i huvudsak fattiga afroamerikaner som dog och presidenten åkte och spelade golf istället.

USA:s politik går istället ut på att knäcka Kuba ekonomiskt. Varje inkomstkälla, varje transaktion, varje investering förföljs maniskt av stormakten, som försöker isolera den lilla ön.]

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72