Kubanska läkare nu i 59 länder!

karikatyr, Martirena
Kubanska läkare arbetar i 59 länder. En oöverträffad humanitär insats!

Kubanska läkare nu i 59 länder, varav 37 med Covid-19

Kuba har nu hälsovårdsarbetare i 37 länder med coronavirus meddelade landets Hälsovårdsministerium. Som också säger att kubanerna är friska och vidtar åtgärder för att inte smittas. ”Fram tills nu har ingen biståndsarbetare rapporterats sjuk av det nya coronoviruset”, sade Juan Delgado Bustillo från ministeriet till dagstidningen Granma. Han tillade att kubanska hälsovårdsarbetare finns i ytterligare 22 länder, men där smitta inte rapporterats.

Bara under de senaste dagarna har Kuba skickat medicinska brigader till Nicaragua, Venezuela, Surinam och Grenada. Och drygt 50 experter har rest till Italiens värst drabbade område.

Bustillo sade också att Kuba, med sin sedvanliga solidaritet med folken i världen, är redo att hjälpa när de får förfrågningar. Han påminde om tidigare insatser, såväl vid naturkatastrofer som vid bekämpandet av ebolautbrottet i Afrika.

Det finns en nationell känsla och vilja till samarbete. Vi får meddelanden från personer som är redo att åka vart som helst för att hjälpa till i den nuvarande situationen, berättade Bustillo. Han sade att när ebolaepidemin bröt ut i Liberia, Sierra Leone och Guinea 2014, fick ministeriet ta emot 12 000 ansökningar från hälsovårdsspecialister som var beredda att resa dit.

Prensa Latina 200323

Medicos de Cuba prestan servicios en 37 paises con Convid-19

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0