Kubanskt fältsjukhus på plats i Moçambique

Kubanskt fältsjukhus i Moçambique. Foto: @japortalmiranda.

Efter den tropiska cyklonen Idai slog till mot Moçambique den 14 mars och orsakade över 400 döda, nästan två miljoner hemlösa och omfattande skador samt en komplex epidemiologiska situation, har den 48e kontingenten av Henry Reeve-brigaden, bestående av 16 läkare, 22 kandidater och två tjänstemän, anlänt för att ge sitt bistånd.

Fältsjukhuset som doneras av Kuba har mottagning, opertaionssal, kliniskt och mikrobiologiskt laboratorium, bildhanteringsutrustning och 20 bäddar.

I gruppen finns specialister inom allmänmedicin, kirurgi, invärtesmedicin, pediatrik, gynekologi och andra kirurgiska profiler som kirurger, ortopeder samt två epidemiologer som har anslutit sig till de mer än 270 kubanska medarbetare som nu befinner sig i Moçambique.

”Som ett uttryck för vår revolutions anda av solidaritet och internationalism inledde den 48e kontingenten av Henry Reeve-brigaden sitt arbete i fältsjukhuset skickat av # Kuba till #Mozambique för att ge medicinsk vård till de som drabbats av # CiclónIdai. #CubaEsSalud #SaludParaTodos ,” skriver hälsovårdsminister José Angel Portal Miranda på Facebook, där vi hämtade de här bilderna [för fler bilder, följ länken nedan].

Cubadebate 190401

La foto del día: Hospital de campaña cubano en Mozambique