Länder i Latinamerika sågar USA:s rapport om mänskliga rättigheter

Länder i Latinamerika sågar USA:s rapport om mänskliga rättigheter

Samarbetsorganisationen ALBA-TCP:s sekretariat anser att USA i opportunism attackerar andra länder när det gäller mänskliga rättigheter.

I fredags fördömde organisationen rapporten från USA:s UD. Verkställande sekreteraren Sacha Llorenti twittrade om USA:s rapport som publicerades 12 april.

”Den lögnaktiga rapporten om länder och deras hantering av mänskliga rättigheter 2021 har utarbetats av en stat som i mer än 60 år genomfört ett folkmord och en olaglig blockad mot ett land. En blockad som medvetet skärpts under pandemin”, säger hon.

Dessutom understryker Llorenti att blockaden är en ”flagrant, systematisk och ihållande” kränkning av en hel befolkning. Hon säger också att rapporten är en inblandning i de inre angelägenheterna hos andra stater och har som syfte att utse sig själv som överdomare för att betygsätta andra länder när det gäller mänskliga rättigheter.

”Sekretariatet för ALBA-TCP upprepar sitt fördömande av rapporten som saknar moral och faktabas. Den används opportunistiskt för att attackera andra stater.”

Slutligen insisterade hon på att denna typ av aktioner av inblandning fördöms. ALBA-TCP bekräftar sitt åtagande att främja, respektera och försvara de mänskliga rättigheterna.

Redan tidigare har regeringarna i Venezuela och Bolivia avvisat USA:s angrepp. 

Telesur 220415

ALBA-TCP rechaza informe de Estados Unidos sobre DD.HH.

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72