Liberal och stor Kubavän!

Elisabet med sin man i sitt älskade Kuba. Foto: privat

Visst kan liberaler gilla Kuba!

Vi är vana vid att liberaler svingar och hetsar sanslöst mot Kuba. Men inte alla liberaler är Kubafientliga. Så här säger Elisabet Cardoza Ek:

”Jag f.d. liberal ledamot i kommunfullmäktige i Norrtälje. Vi är många socialliberaler som har ett hjärta för social rättvisa.”

Så säger Elisabet Cardoza Ek. Hon bor stora delar av året i Kuba och är gift med en kuban, så hon vet vad hon talar om, i motsats till de många hatfyllda liberaler som öser galla över den upproriska ön. Elisabet säger:

”Jag är Liberal och stor Kubavän – viktigt att vi kan se fördelar med finaste Kuba. Men alla mynt har en baksida och det är viktigt att kunna göra positiva steg för folket. Jag säger alltid min klara mening och med referens till verkligheten nu när jag bor här på Kuba en stor del av året. Det är en stor lycka att få uppleva det fina kubanska samhället.

Jag märker dock till min förvåning att det är många som blir provocerade i sin ’kommunismrädsla’ när jag framför allt som är positivt. Men jag kommer att fortsätta med det. Kubas befolkning är välutbildade, givande, vänliga och behjälpliga. Speciellt att notera är alla stolta kvinnor, oavsett figur, som lätt tar till skratt. Det finns inga vapen, alla har fri sjukvård och fri skola och skoluniform hela vägen t.o.m. universitet. Det ger en stabil grund för gemenskap. Naturen och klimatet är fantastiskt och om USA tar bort blockaden och småföretagsamheten kan öka blir det ett steg framåt.

Jag bor här nu stor del av året med min kubanske man och familj – jag älskar Kuba och folket och inser deras lycka att ha ett samhälle med fri skola och sjukvård – fritt från narkotikakarteller och vapen. Det finns fantastiska möjligheter till ett hållbart samhälle med god miljö och fantastisk natur. Människor är givande – de ligger i Kubas kultur – och det gör mig också givande och varm om hjärtat. Mycket musik och stora glada skratt, mycket stolta kvinnor går rakryggade oavsett figur och utan idé om märkeskläder och status – som bara ger osäkerhet …Jag hoppas verkligen att USA / Biden gör slut på blockaden …Vidare att småföretagsamheten kan börja frodas…

Jag är glad att vara med i Svensk-Kubanska, där jag varit med i två år, och ser framåt i positiv anda.”

Elisabet Cardoza Ek feb 2021

Om den kubanska oppositionen säger Elisabet: ”Rädda, osäkra och ointelligenta fascister och populister – som vill ha makt och alltid vinna.”

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ekonomiskt bidrag:

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72