Liberalerna vill förbjuda möte om Venezuela!

Venezuela
Nicolás Maduro. Arkivfoto Cubadebate

Fredrik Malm, liberalernas spjutspets mot allt progressivt, är på krigsstigen. Nu gäller det att censurera och stoppa ett möte i Jönköping ikväll, onsdag, om Venezuela som inte faller Malm på läppen. Han skriver att ”detta är något av de mest bisarra jag sett”. Det bisarra enligt Malm är att ABF är med och arrangerar ett ”hyllningsmöte till diktaturen i Venezuela”. Vidare: ”…måste Socialdemokraterna och ABF:s ledning agera för att en gång för alla stoppa för den här propagandan.” Han slutar med att uppmana ”demokratiskt sinnade Jönköpingsbor” att gå dit och protestera. Han, och hans liberala följe, har varit i kontakt med ABF och media, såväl centralt i Stockholm som lokalt i Jönköping. Allt i syfte att pressa ABF att ställa in mötet. De pratar om valfrihet, men ingen ska få bilda sig en egen uppfattning.

Tråden som följer på Malms inlägg i Facebook är på sitt sätt underhållande och komisk, på sitt sätt skrämmande och upprörande. Här uppmanas att lägga ner ABF, och dess personal ska skickas till arbetsläger i Nordkorea, mötet ska stoppas, man vill lägga ner SvT och Sveriges Radio och det är ingen hejd på all skit som forsar fram.

Är det inte liberalerna som till leda brukar upprepa ”Jag delar inte din uppfattning men jag är beredd att dö för att du ska få framföra den.” Den devisen står varken Malm eller hans hejarklack för, det är uppenbart. Malm har också tidigare agerat för att stoppa olika, för honom misshagliga, möten.

Vi har tidigare haft besök av diplomater från Kuba, Venezuela, Bolivia och Nicaragua i Jönköping. Det har aldrig varit några problem. Men att Malm går i taket nu har sin förklaring. Det kommer samtidigt som USA tvingat oppositionen från att avstå att ställa upp i presidentvalet i Venezuela i april. Det kommer samtidigt som USA öppet uppmanar militären i Venezuela att göra en statskupp mot den demokratiskt valde presidenten. Malm vet sin uppgift i den rabiata kampanjen mot Venezuelas regering.

Malm är extrem också i sitt eget parti. Han har hyllat USA:s tortyrläger i Guantanamo. Han stödde anfallet på Irak. Han vill se ett nytt blodigt krig, nu mot Iran. Han visar liberalismens nakna och sanna ansikte. Om liberalerna får mer att säga till om, då sitter mötes- och yttrandefriheten trångt. Krig blir det normala. Tag varning!

Zoltan Tiroler 180214