Lyckad Kuba-Bolivia Fest på Solidaritetshuset!

 

Lördagen den 27 januari anordnade Svensk-kubanska föreningen och Cubanos por Cuba den årliga Revolutionsfesten, i år för att fira 165-årsdagen av José Martís födelse och 59-årsdagen av den Kubanska Revolutionens seger.

Ett speciellt inslag i år blev kampanjfinalen för ”Che 50 år i Bolivia”. Eva Björklund, en av de 7 stockholmare som deltog i den stora internationella Chehyllningen i Vallegrande, Bolivia, den 5-9 oktober, berättade till bilder om Bolivia, om massmöten, seminarier & utställningar och stockholmsgruppens bilder från sina vandringar i Ches fotspår. Publiken, det 60-tal som fyllde Drakensalen berördes djupt av Ana Luisa Riveras filmade intervju om Ches sista strid i La Quebrada del Churo.

Kubas ambassadör, Rosario Navas Morata, höll ett anförande om den Kubanska Revolutionens landvinningar, Martís och Fidels arv, samt behovet av att gemensamt fortsätta kampen mot USA:s kriminella blockad. Victoria Andersson, från Cubanos por Cuba, talade om José Martís tankar och deras giltighet i dagens samhälle.

Talen varvades med musikinslag som framfördes av Xavier Castro, Josefina & Aliro Cerda och Ivan Aguilar Salinas.

Därefter tog festen vid och ytterligare ett tjugotal strömmade till för vänskapligt mingel, samtal, god mat och dans fram till småtimmarna…

Vania Ramírez León