Mariela Castro: ”Attacker utan uppehåll”

Mariela Castro vid en manifestation för HBTQ-rättigheter. Foto :Michael Key

Mariela Castro, chef för Kubas arbete för HBTQ-rättigheter, svarar på alla attacker som personer betalda av USA iscensätter i Kuba. Hennes kommentar riktar sig mot de så kallade ”dissidenterna”, men kan lika gärna gälla svenska medier, CRD, Lars Palmgren, Lars Adaktusson, Brandao Jönsson och allt vad de välavlönade brödskrivarna nu heter. 

Ett land under attack måste försvara sig. Kuba har varit under attack i 62 år!

Mariela Castro: ”Vi utsätts för attacker utan uppehåll”

Imperialismen och dess kontrarevolution i Kuba attackerar utan nåd eller uppehåll. Den använder olika former av våld och provokationer mot enskilda och institutioner för att utmåla sig själva som offer i de många fientliga mediekampanjerna mot Kuba.

Vi har upplevt liknande händelser under 60 år. Denna gång sker de i ett särskilt sammanhang vid ett regeringsbyte i USA. Något som skulle kunna vara till fördel för de många i, och utanför, USA som kräver respekt för internationell rätt och ett slut på de ensidiga straffåtgärderna mot den lilla karibiska ön. Vi pratar om världshistoriens längsta och grymmaste blockad, om Helms-Burtonlagarna och de 242 åtgärder som regeringen Trump vidtagit mot Kuba. Denne lämnade över till sin efterträdare efter att först ha placerat Kuba på en lista över länder som påstås stödja terrorism.

Ett väl finansierat gäng av skojare och opportunister som vill kunna fortsätta att leka bov och polis, som dåligt uppfostrade barn, utan att det får några konsekvenser. De lyckas inte alltid med att få skydd av sina uppdragsgivare. Historien har visat att Rom betalar sina förrädare men också att det föraktar dem. Den kubanska kontrarevolutionen har gång på gång demonstrerat att den har spelat ut sin roll i det politiska spelet.

Majoriteten av vuxna och myndiga har förmåga att ta ansvar för sina handlingar. Det kubanska folket kräver att lagen tillämpas mot de som kränker lagarna för att vara i tjänst hos en imperialistisk stormakt som attackerar oss.

Mariela Castro Espín  Cubainformacion 210205

La tregua

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ekonomiskt bidrag:

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72