Miami i större behov av hjälp än Kuba!

Miamis borgmästare vill bomba Kuba

I artikeln nedan konstateras att Miami och Florida hanterat pandemin mycket sämre än Kuba. På ön råder solidaritet och samarbete. I USA råder djungelns lag. De med resurser har det bra, de utan går under. Därmed inte sagt att Kuba inte behöver stöd. Svensk-Kubanska driver nu kampanjen ”1 miljon kanyler till Kuba!” På grund av blockaden och en ekonomisk kris har Kuba stora svårigheter att köpa in kanyler till vaccinationsprogrammet som görs med de egenutvecklade vaccinerna. Kuba är i stort behov av stöd. Ge ett bidrag till Svensk-Kubanska Föreningens insamling! Se längst ner i artikeln för detaljer. 

 

Är det dags att lämna “S.O.S. Cuba” och ge en hjälpande hand till #S.O.S. Miami#?

#SOS Cuba var hashtagen som användes av de som skapade oroligheterna i Kuba 11 juli. Man hävdade att Kubas hälsovårdssystem kollapsat och förordade en ”humanitär korridor”, för att med US Army föra in ”hjälp” till Kuba. Men det finns större grund för hashtagen #SOSMiami.

Miamis borgmästare Francis Suarez ville bomba Kuba i den masshysteri som hans egna krafter hade skapat via två miljoner Twitter som postades från Miami och Madrid, snarare än att inse sitt ansvar och hjälpa Miamis Covidsmittade som har en dödlighet som är 75 gånger högre än Kubas.

(Vi utgår från att Miami får en hjälpande hand av Erik Jennische och hans till vissa delar CIA-finansierade CRD, Civil Rights Defenders [1]) .

Det är andemeningen i följande video från den spanska alternativa nyhetsbyrån Cuba-Informacion-TV.

Den presenterar torra men oerhört avslöjande fakta. Som till exempel:

·         Att samma dag som #SOS-Kubakampanjen lanserades, presenterade John Hopkins University i USA en avslöjande statistik om dödligheten per miljon invånare i världen som var 519, i USA 1 870 och på Kuba 132.

·         Om vi jämför dödlighetstalet Miami-Kuba är det relativa antalet dödsfall 75 gånger lägre i Kuba än i Miami County eller i Madrid. Kommer det att skapas en #S.O.S.-MIAMI# eller #S.O.S.-MADRID#, med stöd av internationella artister?

Cuba-Informacion-TV ställer också den intressanta frågan som kanske Jönsson på DN kan svara på, om hur många ledarartiklar vi kan läsa som handlar om de 200 dödsfallen i protesterna i Sydafrika? Eller hur många medier som skrev en rad om den 60:e bondemassakern enbart i år i Colombia?

Och för att inte gå alltför långt från det spanska fastlandet nämns fallet med den spanska biståndsarbetaren Juana Ruiz som fotograferas inför den israeliska militärdomstolen med fotbojor fyra månader efter att hon gripits. Jo, jo, det skulle bli smaskiga rubriker om det vore Kuba, Venezuela eller Nicaragua! Men nu handlar det om en folkmördarstat, Israel och då är det tyst.

Knappt ett ord i medierna om de ständigt nya bevisen för hur förre kungen i Spanien, Juan Carlos, olagligt berikat sig under 40 år av förbindelser med de blodiga Golfmonarkierna. Den dag då ny information om detta fall blev känt toppades 1:a-sidorna i den spanska pressen med; ”massprotester på Kuba”!

Till exempel så publicerade den frankistiska spanska dagstidningen ABC 220 digitala artiklar, 30 per dag, om demonstrationer på Kuba. Där ser vi proportionerna på det politiska urvalet och den politiska redigeringen som en redaktionschef i samråd med sin chefredaktör verkställer varje dag. Sedan påstår samma medier att de ”använder oberoende medier och personer som källor för att ge en objektiv bild av en händelse”.

Dick Emanuelsson / Tegucigalpa 210817

VIDEO: “S.O.S. Cuba” och i stället ge en hjälpande hand till #S.O.S. Miami#? https://youtu.be/5TKzS2MQ0K8

[1]) CIA, George Soros och Erik Jennisches propaganda för regimbyte på Kuba

https://cubadick.blogspot.com/2021/08/cia-george-soros-och-erik-jennisches.html

SOLIDARITET! HÄV BLOCKADEN! KANYLER TILL KUBA!

Nu driver vi kampanjen ”Kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0