Nicaragua: De som mördade och brände levande en sandinist nu inför rätta

De USA-stödda terroristerna som benämnde sig "fredliga spontana studenter" beskådar sitt offer, Francisco Ramón Aráuz Pineda, kommunalanställd som sköts ihjäl tillsammans med en annan kamrat men som dessutom fick ett bildäck som dränktes in i bensin och antändes.

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-10-24 /

Sandinisterna Francisco Ramón Aráuz Pineda och Antonio Fernández greps och mördades av de högerterrorister som den 13 juni trodde att var kapabla att störta den folkvalda regeringen i Managua. De två inte bara sköts kallblodigt ihjäl, Aráuz Pineda överöstes också av bensin och övertändes under jubel från terroristerna, ett flagrant brott mot mänskligheten.

Enligt ögonvittnen som informerade polisen säger att morden ägde rum när anställda från Managuas kommunkontor genomförde en upprensning av hinder på vägen i Distrikt 7 i Managua. Arbetarna attackerades med eldvapen som avlossades av terroristerna från universitetsområdet i Upoli, det Polytekniska Universitetet där terroristerna var förskansade sedan 19 april och som utgjorde statskuppens högkvarter.

En av de skjutna och mördade, Francisco Ramón Aráuz Pineda, låg skjuten i gatan med ett bildäck över sin kropp. För att övertygas om att han inte skulle överleva överöstes bildäcket och Aráuz med bensin av förövarna som tände på och som förvandlade denne sandinist till ett förkolnat monument över en barbarisk handling som strider mot all form av humanism.

Indignerade grannar videofilmade hela händelsen och i videon kan vi utan problem höra rekommendationer från förövarnas kamrater beskriver hur han med bensinen ska bära sig åt för att lågorna inte ska nå honom själv när han kastar iväg bensinen mot däcket och kroppen. Därefter, när kroppen är övertänd, hörs terroristerna jubla likt de hos den Islamiska Statens kallhamrade psykopater.