Nicaragua: Högerterrorister gripna för mordförsök och tortyr på studentledare

Efter uppvaknandet och med den svart-röda sandinistfanan som ett stärkande moraliskt stöd i försöket att störta den folkvalda demokratin.

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-10-24 /

Den 13 juni i år kidnappades, torterades för att i nästa ögonblick kastas i ett avlägset vattendrag i Managua ordföranden för de Universitetsstuderandes federation, la Unión Nacional de Estudiantes de Nicaragua (UNEN) Leonel Morales. I dag greps fem personer, anklagade för att ha utfört det avskyvärda brottet på den unge sandinisten som svävade mellan liv och död under en månad.

Leonel Morales svävade mellan liv eller död i en månad.

Händelsen utspelades när Morales kidnappades vid en av terroristernas barrikader som hade upprättats vid ett av Managuas bostadsområden, Conchita Palacios sa poliskommissarie Farle Roa Traña på en presskonferens i dag.

Leonel Morales fördes bort till ett avlägset område där han torterades och besköts med flera skott och blev allvarligt skadad och medveteslös. Han lämnades där i det flödande vattendraget i tron att han var död. Men närliggande grannar upptäckte kroppen och larmade polisen.

Efter uppvaknandet och med den svart-röda sandinistfanan som ett stärkande moraliskt stöd i försöket att störta den folkvalda demokratin.
De fem gripna förfogade vid gripandet på revolvrar kaliber 38 mm, andra vapen och rikligt med ammunition.
Morales låg i koma eller var medvetslös i nära en månad innan han vaknade upp. De som försökte mörda var inga studenter, som Morales, utan kallhamrade terrorister, menar åklagarämbetet i sin framställan till domstolen.

Fura av de fem gripna terrororisterna där minst två är allt annat än ”studenter”.