NICARAGUA: Fascisterna beskjuter och bränner ned Radio Nicaragua!

Så ser innandömet i Radio Nicaragua efter terroristattacken som anklagar regeringen Daniel Ortega för att bryta mot de mänskliga rättigheterna medan den fascistiska oppositionen varje dag attackerar med granatkastare och brandbomber de som utpekas som sandinister. Och de stöds av USA. Källa: nuevaya.com.ni

Den ”fredliga” högeroppositionen brände i morse ned den andra radiostationen i sin plan att med våld störta sandinistregeringen. För tre veckor sedan attackerade de och brände ned radiostationen ´Tu Nuerva Radio Ya´. I morse var det dags för landets nationella och officiella radio, Radio Nicaragua.

Enligt vittnesuppgifter anlände två pickupbilar vid 4-tiden i gryningen med maskerade personer ombord, beväpnade med hemmagjorda granatkastare, pistoler och brandbomber. Vid attacken arbetade radions nattskift samt ett par väktare som inte kunde göra någonting mot terroristgruppen som attackerade byggnaden med vapen och bensinbomber.

De studenter som besökte Sverige för en vecka sedan framställde sig som fredliga och oppositionella men är i verkligheten pjäser i en plan likt den i Ukraina för att med våld och förstörelse driva landet tillbaka under politisk och militär USA-kontroll. I onsdags sammanstrålade tre andra nicaraguanska ungdomsledare med Eliana Ros Lehtinen och Marco Rubio, kuban-amerikanska republikanska kongressledamöter från den mest högerextrema delen av Trumps parti, som öppet stödde USA:s krig mot sandinistregeringen under 80-talet som kostade 50.000 nicaraguaner livet.

Är det detta Olof Palmes Center och diverse svenska personligheter vill stödja?

Foto: Twitter @MaxBlumenthal

I onsdags (6/6-2018) sammanstrålade de två nicaraguanska studentledarna Victor Cuadra och Zaida Hernández med Eliana Ros Lehtinen, gammal vän till den internationelle CIA-terroristen Luis Posada Carriles, ansvarig för utplacerandet av en bomb på ett kubanskt civilplan med 73 passagerare ombord som hade lyft från Barbados 1976. Lethinen besöker regelbundet Honduras där hon sammanstrålar med sin gamle vän Roberto Micheletti, ansiktet från militärkuppen som störtade president Manuel Zelaya den 28 juni 2009. Om allt går enligt Lehtinens och hennes gästers kalkyler kommer hon inom snart också göra ett besök i Managua.

Den 24 mars i år beslutades USA-kongressen att anslå tio miljoner dollar till det nicaraguanska så kallade ”civilsamhället”. Argumentet var att pengarna skulle destineras med målet att stöda civilsamhället och ett återupprättande av rättsstaten i Nicaragua. Dessa nobla USA-politiker anser att det brådskar att tvinga regeringen Daniel Ortega att respektera de mänskliga rättigheterna. Fråga de 76 anställda på Radio Nicaragua vad de anser om det självutnämnda ”civilsamhällets” respekt för de mänskliga rättigheterna.

Beslutet i USA-kongressen fattades den 24 mars. Den 18 april inleddes protesterna med målet att störta den folkvalda regeringen i Managua.

Dick Emanuelsson 180608